Reus Empresa

UGT i CCOO valoren el Pla d’Impuls Econòmic i Social de Reus

Reus Empresa
7/12/22

 

La secretària general de CCOO a Tarragona, Mercè Puig, i el regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats. Foto: Ajuntament de Reus

 

Els secretaris generals d’UGT i CCOO a la demarcació de Tarragona han tingut l’oportunitat de conèixer més de prop el Pla d’Impuls Econòmic i Social de Reus 2022-2023. Ha estat mitjançant una ronda de contactes que el regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, ha mantingut amb els representants sindicals. El pla inclou mesures per al foment de l’ocupació a la ciutat i per impulsar l’activitat econòmica, i està dotat amb 2.400.000 euros.

En les trobades amb Joan Llort, d’UGT, i Mercè Puig, de CCOO, també es van abordar qüestions relatives a la formació dels treballadors i al foment de l’economia social i solidària a través del pla d’impuls. Una iniciativa que la regidoria lidera amb Mas Carandell, l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona i l’ecosistema cooperatiu de Reus. Entre altres qüestions es va parlar de generar sinergies perquè tots els agents socials participin d’iniciatives per coordinar i incrementar l’oferta formativa.

Especialment, s’intentarà dur a terme en l’àmbit dels oficis i d’aquelles professions que necessitin un relleu generacional i que suposin noves oportunitats laborals. En aquest sentit, Prats ha valorat positivament aquestes trobades per «avançar conjuntament en aspectes d’interès per als treballadors, com el foment de l’ocupabilitat». Segons el regidor, la manera de fer-ho és «implementar projectes basats en l’economia social, solidària i cooperativa, a més d’oferir una oferta formativa més adaptada a les necessitats del mercat».

El Consell de l’FP

A més, cal destacar que la representació sindical forma part del Consell de la Formació Professional de Reus, el nou organisme de consens i participació entre els sectors educatiu, social i econòmic, que té l’objectiu de recollir les necessitats i els punts de vista dels agents implicats per millorar la formació professional a Reus. El ple de l’Ajuntament va aprovar el passat mes de setembre la creació del Consell de l’FP, que serà un òrgan consultiu i de participació.

Et podria interessar:

Balanç Reus Espais Vius-20231129133627
Reus Espais Vius tanca el termini dels ajuts amb 20 negocis oberts i crea 30 nous llocs de treball
demo_day_incubadora_redessa_(1)
Les 9 startups de la incubadora TIC'23 es presenten a potencials inversors en el demo day
SPEEDDATING TIC SUD3
600 alumnes particpen al Speed Dating FP del TIC Sud
històries empresarials reus empresa