Reus Empresa

El Programa 30 Plus de Mas Carandell ofereix ajuts de fins a 10.500 € per contractar persones desocupades majors de 30 anys

Reus Empresa
13/10/2022
En la passada edició del 30 Plus de Mas Carandell hi van participar 29 empreses i van ocupar-se 38 persones.

 

Mas Carandell ha posat en marxa aquest mes d’octubre una nova edició del 30 Plus, un programa d’intermediació laboral que ofereix a les empreses del territori, prioritàriament de Reus, un ajut de fins a 10.500 EUR per a contractar persones desocupades de més de 30 anys que visquin a Reus. La nova edició, la setena, ofereix subvenció per un màxim de 40 contractes laborals.

En la passada edició del 30 Plus de Mas Carandell, recentment finalitzada, hi van participar 29 empreses i van ocupar-se 38 persones, de les quals 29 eren majors de 45 anys i/o es trobaven en situació d’atur de llarga durada, els dos col·lectius que es prioritzen per les seves especials dificultats a l’hora de trobar feina.

Carles Prats, regidor d’Empresa i Ocupació, explica que «aquest recurs té molt bona acollida per part de les empreses de la ciutat», i afegeix que «tot just iniciat el programa aquest mes, l’equip tècnic de prospecció empresarial de Mas Carandell ja està gestionant 16 ofertes de treball d’una dotzena d’empreses, amb la possibilitat de tancar contractes subvencionats a partir d’aquesta setmana».

Les empreses que tinguin interès en beneficiar-se de la subvenció poden adreçar-se a Mas Carandell fins el març del 2023 per assessorar-se sobre aquest ajut, compatible amb els incentius fiscals i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social previstos a cadascuna de les modalitats contractuals. Per  participar cal no haver acomiadat personal del mateix perfil professional de forma improcedent o nul·la en els últims tres darrers mesos, no haver realitzat cap acomiadament col·lectiu en el mateix període; no tenir cap treballador/a en ERTO per al mateix lloc de treball i gestionar la selecció de la persona treballadora a través del web borsa.mascarandell.cat. També es demana assignar una persona com a tutora de la persona contractada.

Per la seva banda, els contractes han de tenir un mínim de 6 mesos de durada, a jornada completa o parcial, no poden ser ni d’interinitat ni de relleu, han de comptar amb una remuneració mínima de 15.000€ bruts/any i incloure 20 h. de formació en el marc de la jornada laboral.

237 ocupats 

Al llarg d’aquests 6 anys d’experiència de Mas Carandell gestionant aquest programa s’han ocupat 237 persones, un 47% de les quals han seguit treballant a l’empresa un cop finalitzat el període subvencionat. I tanmateix han estat 187 les empreses que han escollit Mas Carandell per tramitar la subvenció, valorant el servei amb un grau de satisfacció de 9 punts sobre de 10.

El projecte 30 Plus està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal. En els darrers tres anys, l’import de subvenció atorgat a les empreses que han fet contractes a majors de 30 anys a través del 30 Plus de Mas Carandell ha estat al voltant dels 887.300 EUR.

Et podria interessar:

Signatura del protocol marc entre l’Ajuntament de Reus i la URV-20240613092618
L'Ajuntament de Reus i la URV signen un protocol marc per contribuir al desenvolupament econòmic i social del territori
aeroport
L'Aeroport de Reus supera els 161.000 passatgers al maig
boule
Josep Boule, el gran exportador de vins
històries empresarials reus empresa