Reus Empresa

Els Premis Cambra 2022 distingiran 29 realitats empresarials del territori

Reus Empresa
29/11/2022
Els Premis Cambra 2022 reconeixen personalitats i empreses que s’han significat per l’aposta
tecnològica. Foto: Cambra de Comerç de Reus.

 

La Cambra de Comerç de Reus ja té a punt l’edició dels Premis Cambra 2022, que enguany tindran un caràcter monogràfic, ja que estaran centrats a reconèixer diverses realitats empresarials que s’han distingit per la innovació i la transformació digital. L’acte serà presidit pel secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Albert Castellanos.

En total es lliuraran 29 distincions que serviran per remarcar la tasca d’institucions, empreses i empresaris que s’han significat per l’aposta tecnològica. A la convocatòria s’hi afegeixen, també, els premis de periodisme que en aquesta ocasió serviran per valorar quatre treballs centrats en l’àmbit de la innovació.

La gala, que es realitzarà al Teatre Fortuny de Reus a partir de les 19 h del dimecres 30 de novembre, compta amb el patrocini de diverses empreses i institucions, destacant el suport de la regidoria d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus.

Una àmplia representació territorial i una rica diversitat sectorial

Els premis tenen la voluntat de realçar el teixit d’empreses de l’àmbit territorial de la Cambra, que comprèn les comarques del Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta. I fer-ho posant l’èmfasi en realitats i sectors diferents. Des d’empreses del sector comerç, passant pel turisme, l’industrial, l’energètic, l’agroalimentari, els serveis, les arts gràfiques o l’estrictament tecnològic, sense oblidar el món de l’ensenyament per destacar centres de formació, com són els instituts Antoni Ballester de Mont-roig o Joan Amigó de l’Espluga.

Premis d’honor

El jurat dels Premis Cambra 2022 ha enriquit la selecció de guardonats amb quatre premis d’honor per subratllar trajectòries d’institucions i empresaris molt significats. D’aquest últim cas destaquen els reusencs Andreu Rodríguez i Josep Anton Aliagas. El primer, reconegut per ser un dels pioners a Reus a partir de l’impuls de l’empresa Data Logic, avui Ticnova.

Actualment orientat a altres projectes professionals, Rodríguez dedica temps i esforços al New Art Foundation, donant suport a la Cultura i formant una de les col·leccions privades d’Art Tecnològic més grans del món, que s’exhibeix en exposicions i museus d’arreu. En el cas d’Aliagas, que desenvolupa bona part de la seva activitat professional a Silicon Valley, cal destacar la seva trajectòria en la creació d’empreses tecnològiques i en la tasca d’assessorament que realitza, en l’àmbit internacional, en moltes altres.

La Universitat Rovira i Virgili i el Centre de Lectura també seran distingits de manera especial. En el cas de la URV, i més enllà de subratllar la seva trajectòria en la innovació, el desenvolupament tecnològic i la formació de nous professionals pel sector, es voldrà posar èmfasi en el projecte que coordina per la creació d’un segell digital del vi.

Pel que fa al Centre de Lectura, a més d’accentuar la seva trajectòria, es voldrà reconèixer la tasca de digitalització del seu fons documental, amb més de 300.000 referències consultables, i el sistema de difusió en línia de les seves activitats que ha permès multiplicar l’efecte divulgador de l’entitat.

Premis de periodisme

En paral·lel als Premis Cambra 2022, la corporació duu a terme novament la convocatòria adreçada al sector periodístic. En aquesta ocasió, s’han distingit quatre treballs que tenen en comú la voluntat de realçar diverses realitats empresarials que es caracteritzen per la innovació tecnològica.

És el cas del programa Fem Comptes de Canal Reus dirigit per Clara Marquiegui; la secció Cas d’Èxit de l’Indicador d’Economia signada per Mònica Carrasco; el treball «Venda online a les llibreries de proximitat: somni o realitat?» de Joel Medina publicat a Reusdigital.cat. I el reportatge sobre l’activitat de difusió i assessorament que fa la Cambra sobre el programa Kit Digital signat per Jaume Garcia al diari digital Tots21.

El Kit digital, protagonista

Atenent el caràcter dels premis, la gala comptarà amb la intervenció d’Albert Martínez Lacambra, director general de Red.es, entitat pública empresarial adscrita al Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital, a través de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial.

Martínez Lacambra farà una breu dissertació sobre el programa Kit Digital i l’oportunitat que representa per la modernització del teixit productiu. Un programa impulsat pel Govern d’Espanya i gestionat per Red.es que compta amb un pressupost de 3.067 milions d’euros a través dels fons Next Generation EU en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’agenda Espanya Digital l’any 2025 i el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025.

Així mateix, la Cambra de Reus està executant un actiu servei d’assessorament i guiatge per les empreses amb relació a les possibilitats d’aquest programa que vol servir per afavorir la digitalització de les petites i mitjanes empreses i, també, dels autònoms.

Una gala per valorar el talent i les possibilitats del territori

L’acte de lliurament dels Premis Cambra 2022 vol servir per realçar el talent de les comarques de l’àmbit territorial de la corporació. D’aquesta manera la festa s’obrirà amb l’actuació de l’arpista de l’Espluga de Francolí, Anna Amigó, que interpretarà algunes peces del seu últim espectacle. Així mateix, dos periodistes del territori seran encarregats de conduir la gala. Es tracta de la reusenca Anna Fortuny i el montblanquí Josep Ardila.

Els representants institucionals de la zona de la Cambra lliuraran els guardons

Com es tradicional en les darreres edicions dels Premis Cambra, bona part dels guardons seran lliurats per representants institucionals del territori. És el cas de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, de la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, i també dels representants dels Consells Comarcals (Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta) i dels ajuntaments de capital de comarca (Falset, Gandesa, Montblanc, Móra d’Ebre i Reus). També participaran del lliurament de distincions el president del Consell General de Cambres de Catalunya, Jaume Fàbrega, i la gerent de la Cámara de España, Imma Riera.

La farina de Mestral, essència de l’aperitiu

En finalitzar la gala els assistents podran desplaçar-se a l’espai de la Llotja on se servirà l’aperitiu dels premis i que serà elaborat pel Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp. Un aperitiu que tindrà un fil conductor, la farina de Mestral. De fet, aquest serà l’ingredient comú de totes les menges que se serviran a l’àpat i que seran regades amb el vi i el cava del territori.

El projecte de la farina de Mestral és una iniciativa del Gremi de Forners amb el suport de la Cambra de Reus. Un producte de quilòmetre zero, elaborat amb el blat de la cooperativa Coperal de Santa Coloma de Queralt, molt a farines Poquet d’Ascó. Precisament els assistents seran obsequiats amb un quilo de farina, un pa de Mestral i un pa foradat.

L’aperitiu s’acompanyarà de cava i vins de les DO de la Cambra de Comerç de Reus.

Rehabilitem l’Estel, el projecte triat per recaptar fons

La darrera edició dels Premis Cambra, la del 2021, va servir per encetar una línia de col·laboració solidària amb diverses entitats. En aquella primera ocasió es van recaptar fons per fer possible el nou parc infantil de l’escola d’educació especial Nostra Senyora del Mar de Reus. Per aquest 2022, el projecte triat és Rehabilitem l’Estel, una iniciativa de Llars Socials Reus per adequar cinc habitatges sostenibles i socialment justos al carrer de l’Estel de Reus.

S’han habilitat diverses fórmules (transferència bancària, Bizum i pagament en metàl·lic) per recollir aquests ingressos. De fet, més enllà del que s’acabi recaptant, cal subratllar la importància de donar visibilitat a aquestes realitats solidàries per generar consciència aprofitant un acte de les característiques dels premis Cambra.

Gala retransmesa en directe

La gala serà retransmesa en directe per Canal Reus Televisió, per l’emissió convencional i també en línia. I que considerant les restriccions d’aforament de la Llotja, on se servirà l’aperitiu posterior, s’ha tancat l’assistència a 420 localitats del teatre.

Et podria interessar:

Campanya_Tot_a_Reus-20240712135630
La nova campanya de promoció del comerç local 'Tot a Reus' vol atraure els visitants que estiuegen a la Costa Daurada
descarga (20)
Els Vilella, fabricants de vidre
FOTO-FAMILIA-PREMIS-GANXET-PINTXO-2024-scaled
S’entreguen els premis als establiments guanyadors de la Ganxet Pintxo de Primavera 2024
històries empresarials reus empresa