Reus Empresa

El Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp s’uneix a la campanya ‘Sense llum no hi ha pa’ amb una aturada energètica el 28 d’octubre

Reus Empresa
20/10/2022
La campanya és una iniciativa de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers.

 

Davant de l’encariment desmesurat dels preus de l’energia, i el risc imminent de tancament definitiu de moltes empreses si aquesta situació no es resol de manera urgent, el Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp ha decidit unir-se a la campanya “Sense llum no hi ha pa”. Una iniciativa de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers que, més enllà d’advertir a les autoritats davant d’una situació que consideren crítica, proposa un acte concret pel divendres 28 d’octubre, com és l’aturada energètica, amb la corresponent apagada de llums, que realitzaran de les dotze del migdia a un quart d’una de la tarda.

Pel President del Gremi, Ramon de la Fuente, la situació és insostenible i cal passar a l’acció per fer sentir la veu d’un sector que està patint, en primera persona, les conseqüències de l’increment del preu de l’energia. “Fa molts mesos que denunciem aquesta situació que ha trasbalsat completament la nostra activitat. Som un sector que té una gran dependència del consum energètic per poder atendre les necessitats dels nostres clients. I és evident que se’ns fa molt difícil poder continuar treballant en aquestes condicions. D’aquí que hàgim decidit passar a l’acció fent visible una protesta que sensibilitzi, també a l’opinió pública, sobre la nostra realitat actual”.

De la Fuente considera que la situació actual no pot continuar, perquè està en joc, fins i tot, la pervivència d’algunes empreses. “Els forners estem demostrant una gran capacitat de resistència davant dels embats del mercat. Ho portem a l’ADN. Però amb el que no comptàvem era amb aquest increment tant imprevist com desmesurat. És evident que les administracions cal que prenguin consciència que així no podem continuar. I que s’ha d’aplicar alguna mesura correctora per corregir aquesta situació”.

L’acció del Gremi, alienada amb la de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers, pot oferir, el divendres 28, una imatge insòlita, amb els establiments a les fosques davant d’una problemàtica que afecta greument la seva subsistència.

Et podria interessar:

descarga (19)
Un mar de petroli
premis_tic_rdp_1
El Clúster TIC Sud i REDESSA impulsen els primers Premis TIC Catalunya Sud
Presentació_renovació_conveni_Reempresa-1-20240617120520
L’Ajuntament de Reus aposta per Reempresa per impulsar el teixit empresarial de la ciutat i evitar el tancament de negoci
històries empresarials reus empresa