Reus Empresa

La segona Incubadora TIC genera 30 llocs de treball i REDESSA ja treballa en la tercera edició

Reus Empresa
5/12/2022
Al 2023, la Incubadora TIC de REDESSA serà anual i comptarà amb una vertical dedicada exclusivament a les startups del sector foodtech. Foto: REDESSA

 

Un total de catorze startups van cloure, a través del Demo Day, la segona edició de la incubadora TIC de REDESSA, que ha generat 30 llocs de treball nous. Onze formen part exclusivament d’aquest segon programa, mentre que tres van participar en la primera edició. Entre els assistents en aquesta sessió hi va haver representació de Sabadell BStartup, Scale Lab de Crèdit Andorrà, Startsud Studio, ACCIÓ, Fundació URV, el Clúster TIC i PIMEC Baix Camp, entre altres.

De les onze startups de la segona edició de la Incubadora TIC que van participar en el Demo Day, un 64% ja tenen un producte o servei al mercat, mentre que el 36% restant estan en una fase prèvia a la sortida al mercat, desenvolupant pilots i identificant potencials clients.

Pel que fa al personal, en aquests moments, els projectes estan integrats per 57 professionals. La regidora d’Economia, Coneixement i Habitatge i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès, explica que «una de les claus de l’èxit de la Incubadora TIC és que adapta el seu programa a les diferents fases en què es troben els projectes participants».

Així, hi ha diferències entre la contractació en funció del projecte, ja que algunes han doblat plantilla, mentre que altres, s’han mantingut amb l’equip inicial.

Quant als objectius, a la Incubadora hi ha startups que preveuen quintuplicar la facturació i arribar al milió d’euros l’any vinent, mentre que d’altres fixen els seus objectius en la captació de clients i finançament, amb previsió de doblar els clients durant el 2023.

Novetats de cara a la tercera edició

Les empreses emergents participants en la segona edició de la Incubadora TIC van valorar amb un 8,9 de nota mitjana el programa i les mentories que han rebut durant aquests sis mesos. Un dels punts que més destaquen és la possibilitat de fer networking que es genera a REDESSA. Expliquen que la Incubadora TIC ha estat una oportunitat per crear xarxa, fer contactes i donar-se a conèixer. A més, un altre dels aspectes que puntuen molt positivament és l’accés a l’ecosistema de REDESSA i del Tecnoparc, en un entorn que qualifiquen de «dinàmic» i «fresc».

Un cop tancada aquesta segona edició de la Incubadora TIC, l’equip de REDESSA treballa ja en el programa de 2023. En aquest sentit, la principal novetat serà que la Incubadora tindrà una vertical dedicada exclusivament a les tecnologies alimentàries o foodtech. El foodtech ha experimentat un creixement de les inversions a l’Estat espanyol d’un 220% en el darrer any, especialment en l’àmbit de la distribució, la proteïna alternativa i la digitalització de l’agricultura. Tal com ha detallat Pallarès, «d’aquesta manera s’aposta per dos sectors estratègics al territori com són l’alimentari i el tecnològic, ja que s’impulsa el creixement de startups que donin resposta a les empreses alimentàries i les ajudin a ser més competitives».

L’altra novetat de la Incubadora TIC de cara al 2023 és que serà anual i tindrà dues convocatòries ordinàries (de gener a juny i de juliol a desembre). Durant tot l’any, les startups interessades a participar també podran acollir-se a la convocatòria híbrida amb un bootcamp formatiu exclusivament en línia.

Et podria interessar:

bonmont
Fallida necessària de Bonmont Golf Hotel & Spa
Presentació_Velèctric_2024-2-20240521122557
Torna la mostra del vehicle híbrid i elèctric Velèctric, amb un nou enfocament cap a la sostenibilitat energètica
priorato (1)
Priorat, les etiquetes de Carlos Hyssen
històries empresarials reus empresa