Reus Empresa

L’Startup de la incubadora TIC, Kompy APP, escollida com una de les 100 més innovades de l’Estat

Reus Empresa
16/12/2022
La distinció s’ha atorgat en la tercera edició dels Premis El Referente, portal web de referència que connecta l’ecosistema de les startups espanyoles. Foto: REDESSA

 

Kompy App, l’aplicació especialitzada en Dret del Treball i Seguretat Social i participant de la segona edició de la Incubadora TIC de REDESSA, es troba dins del rànquing de les millors 100 startups d’Espanya quant a innovació. La classificació final es dona a conèixer als Premis El Referente. És un informe que reconeix l’esforç i creixement de startups que aposten per la innovació en diversos àmbits de la societat. Per exemple, la tecnologia, la moda o la gastronomia.

Kompy App, única representant catalana fora de l’àrea metropolitana de Barcelona

Kompy App és una de les 24 startups catalanes finalistes i es tracta de l’única representant no instal·lada a l’àrea d’influència de Barcelona. En la tercera edició dels premis, és una de les dues startups del sector legaltech que es troben al rànquing.

Actualment, n’hi ha 128 en tot l’Estat espanyol, segons la base de dades Ecosistema Startup, impulsada i actualitzada per El Referente. A Espanya, hi ha 4.200 startups, 1.318 de les quals estan ubicades a Catalunya, la comunitat autònoma amb una major presència. En total, els premis han guardonat la innovació en 26 sectors diferents. Per exemple, l’aeroespacial, el fintech, l’e-commerce i la salut, amb una gran presència de l’ús de tecnologies com la intel·ligència artificial i el blockchain.

Per tal de ser una de les startups preseleccionades, l’empresa havia d’estar creada a Espanya i fundada durant els últims tres anys (des del 2020 fins al 2022). A més, havia de comptar amb un component innovador o disruptiu i presentar un model de negoci estable i, com a màxim, havia d’haver aixecat un milió d’euros d’inversió. Posteriorment, un jurat d’analistes dels fons KFund, Kibo Ventures, Swanlaab, Angels Capital i dels patrocinadors (ECIJA, BStartup i Deloitte) ha conformat el rànquing de les 100 startups més innovadores d’Espanya l’any 2022.

Kompy App i el seu pas per la Incubadora TIC de REDESSA

Kompy App és una app mòbil fundada l’any 2022, i impulsada per l’equip format per Sebas Navarro, Iván Mata i Crístofer Declara. Permet a l’usuari l’accés a informació actualitzada sobre més de 1.500 situacions que poden ocórrer diàriament en el món laboral, des del primer contracte fins a la jubilació. L’objectiu és estalviar temps i diners a l’usuari. L’aplicació consisteix a resoldre dubtes d’una manera ràpida i senzilla.

Kompy App va entrar, a principis de l’any 2022, a la segona edició de la Incubadora TIC de REDESSA, quan era només una idea. Conclou l’any sent una de les 100 millors startups espanyoles quant a innovació. La regidora d’Economia, Coneixement i Habitatge i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès, ha assegurat que «casos com aquest són un exemple del talent dels projectes participants i del potencial d’aquesta àrea metropolitana». L’edició en què va participar Kompy va finalitzar el passat mes de novembre amb el Demo Day, una jornada en què les diverses startups van presentar el seu projecte davant de potencials inversors.

En aquests moments, està oberta la convocatòria de captació de projectes per a participar en la tercera edició de la Incubadora TIC. Una edició que comptarà amb una vertical dedicada exclusivament al sector foodtechfins al pròxim 31 de gener de 2023.

Et podria interessar:

Signatura del protocol marc entre l’Ajuntament de Reus i la URV-20240613092618
L'Ajuntament de Reus i la URV signen un protocol marc per contribuir al desenvolupament econòmic i social del territori
aeroport
L'Aeroport de Reus supera els 161.000 passatgers al maig
boule
Josep Boule, el gran exportador de vins
històries empresarials reus empresa