Reus Empresa

Torna la mostra del vehicle híbrid i elèctric Velèctric, amb un nou enfocament cap a la sostenibilitat energètica

Reus Empresa
21/05/2024

 

Aquest matí s’ha presentat, amb la presència dels expositors participants i del regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Reus Daniel Rubio, la VIII edició de la mostra del vehicle híbrid i elèctric Velèctric, que tindrà lloc els dies 24 i 25 de maig a la plaça de la Llibertat. A més de donar a conèixer les possibilita ts i els avenços tecnològics dels vehicles amb energies alternatives al carburant fòssil i que no emeten gasos contaminants i C02, ni sorolls mentre circulen, la mostra ha incorporat enguany un enfocament cap a la sostenibilitat energètica gràcies a la incorporació d’un major nombre de continguts com tallers i conferències per divulgar les noves utilitats dels vehicles elèctrics i dels combustibles alternatius envers la llar i la vida diària.

Una de les novetats destacades, vinculada a la sostenibilitat, serà que l’esdeveniment es proveirà d’energia amb un generador de pila de combustible d’hidrogen i un cotxe d’hidrogen. Aquest model de cotxe d’hidrogen és pioner i novetat a tot l’Estat, propietat de la marca d’H2BIOTECH, empresa especialista en solucions energètiques sostenibles, consultoria, disseny i manteniment d’instal·lacions. El generador funcionarà amb l’hidrogen de Carburos Metálicos, l’empresa líder en el sector de gasos industrials i medicinals a Espanya. H2Biotech farà diverses demostracions de com funciona el generador d’hidrogen i el cotxe al llarg dels dos dies que dura la mostra. Com és habitual, hi haurà gran presència de concessionaris que permetran provar els seus vehicles elèctrics.

El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat ,Daniel Rubio, ha fet referència a les novetats d’aquesta edició.  «Enguany hem impulsat un nou enfocament de la mostra per donar un major pes a l’aspecte divulgatiu i de conscienciació ciutadana i fer arribar a la ciutadania el missatge que caminem cap a un futur en què el vehicle elèctric i  els nous combustibles com l’hidrogen han arribat per quedar-se i per substituir els combustibles fòssils», ha manifestat.

La vuitena edició del Velèctric, organitzada per la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Reus, s’emmarca en les accions que desenvolupa l’Ajuntament de Reus per promoure la mobilitat sostenible i les energies renovables .

Xerrades i activitats

A les 12 carpes que es repartiran per la plaça de la Llibertat hi haurà conferències i activitats de tota mena i per a totes les edats. Divendres les conferències estaran dirigides al públic professional mentre que dissabte es dirigiran a tots els públics.

Per al públic infantil i familiar, l’Aula BGT organitzarà el joc de la sostenibilitat. També hi haurà un circuit de seguretat vial amb bicicletes.

La Ganxeta, el servei de bicicleta compartida de Reus, serà present a la mostra perquè  tothom s’iniciï en la mobilitat sostenible Així, el públic assistent podrà connectar amb una forma de transport no contaminant.

A l’estand institucional de l’Ajuntament també hi haurà una conferència del regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Daniel Rubio, dissabte a les 11.30 hores, sobre els avantatges de les instal·lacions d’energia fotovoltaica a les llars i les bonificacions a l’autoconsum que ofereix l’Ajuntament.

Per la seva banda, els concessionaris organitzaran també xerrades i activitat i en el decurs de la mostra, H2Biotech farà diverses demostracions de com funciona el generador d’hidrogen.

Divendres a la tarda i dissabte al migdia també hi haurà música i animació amb el DJ Eric Prous.

Expositors i marques

En la línea dels anys anteriors, els expositors confirmats a dia d’avui són: Grup Nima (Audi Vilamòbil, Volkswagen Vilamòbil, Ford Tarraco Center, Full Traction Jaguar i LandRover, Nissan Nikko Center, Hyundai i Silenci); Grup Pons (Toyota Autoforum, Lexus Autoforum i Fiat); Baycar (Seat i Seat Mo, Cupra, Skoda, Suzuki, Ssang Yoing i Fantic- bicicletes); Autoxandri (Renault, Dacia ) i Grup Oliva (BMW, Citroën, Mini, Peugeot, Opel, Honda, MG i Omoda).

Velèctric ofereix als visitants la possibilitat de provar els models de vehicles elèctrics i híbrids, a banda de motos bicicletes i patinets, i alhora informar-se sobre els seus avantatges. La fira tornarà a comptar amb una zona de test drive per provar els vehicles.

Per fer el test drive caldrà fer una reserva prèvia a través del següent enllaç: https://www.reus.cat/velectric. També s’hi trobaran les principals novetats en bicicletes elèctriques, patinets elèctrics o qualsevol vehicle no contaminant.

Inauguració i horari

La vuitena edició del Velèctric estarà oberta al públic el divendres 24 de maig, de les 9.30 a les 14h i de 17.30h a 20 h., i el dissabte, 25 de maig, de 10:30 a 14:00 i de 17.30 a 20:00h.

L’acte oficial d’inauguració tindrà lloc aquest divendres, 24 de maig a les 9.30h a la plaça de la Llibertat, amb la presència de l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Daniel Rubio.

 

Et podria interessar:

Signatura del protocol marc entre l’Ajuntament de Reus i la URV-20240613092618
L'Ajuntament de Reus i la URV signen un protocol marc per contribuir al desenvolupament econòmic i social del territori
aeroport
L'Aeroport de Reus supera els 161.000 passatgers al maig
boule
Josep Boule, el gran exportador de vins
històries empresarials reus empresa