Reus Empresa
24/01/2024
El programa d’emprenedoria en cooperativisme ha donat el seu tret de sortida aquest dimarts, 23 de gener, amb els sis projectes que han estat preseleccionats per aquesta segona edició del projecte. En una trobada a les instal·lacions de la regidoria d’Empresa, Formació i Ocupació, els sis projectes han rebut la primera sessió de formació i orientació per part dels tècnics de l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona, CoopCamp, on s’han posat en comú les seves iniciatives i les bases sobre les quals versaran les 25 hores d’assessorament que CoopCamp farà amb aquests projectes empresarials que es troben en una fase embrionària. Unes sessions que s’allargaran durant tot el mes de gener i febrer.
Al final de les sessions, entre totes les iniciatives participants, s’escolliran els tres projectes d’emprenedoria més desenvolupats i estratègics. El programa inclou un servei de mentoria permanent durant un any; disseny i acompanyament individualitzat amb experts de cada àmbit de gestió del projecte; assessorament per a la recerca d’espais i assessorament sobre fonts de finançament.
Els tres projectes que participaran en el programa d’incubació seran escollits per un jurat format per l’equip tècnic del Servei d’Emprenedoria de l’Ajuntament de Reus i de l’Ateneu Cooperatiu CoopCamp del Camp de Tarragona.
El regidor d’Empresa, Formació i Ocupació, Òscar Subirats, ha donat la benvinguda a tots els projectes cooperatius participants en aquesta edició. Subirats ha explicat que «la regidoria d’Empresa, Formació i Ocupació té entre els seus objectius prioritaris vetllar perquè les persones emprenedores puguin fer realitat la seva idea de negoci, fomentant l’autoocupació. En aquesta línia, fomentem i enfortim les iniciatives emprenedores, entitats i empreses en l’àmbit de l’Economia Social i Solidària. A través de la via del cooperativisme, explorem noves vies per canviar el model econòmic i, de retruc, la societat en què vivim.»
Projectes seleccionats
D’entre els sis projectes seleccionats, en trobem de gastronòmics, de gestió cultural o d’esdeveniments i de l’àmbit social, a través del mindfulness.