Reus Empresa

Salvador Illa: «Les Cambres de Comerç són les portaveus de l’activitat econòmica dels territoris»

Reus Empresa
20/09/2023
El primer secretari del PSC visita la Cambra de Reus en el marc dels Vermuts Cambra.

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha ofert aquest dimecres a la sala d’actes de la Cambra de Comerç de Reus la conferència ‘Catalunya, Espanya, Europa. Connectivitat global’, en el marc d’una nova sessió dels Vermuts Cambra de Reus.

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha remarcat que el territori de la corporació reusenca representa el 12% de Catalunya «i només generem un 2,97 del PIB català». «Aquesta dada significa que hem de generar més riquesa i, sovint, no se’ns proporcionen les eines adequades per poder créixer en conseqüència».

Abans de l’inici de la conferència de Salvador Illa, Jordi Just també ha mostrat «la il·lusió» dels Fons de Transició Nuclear, els quals, en paraules del president, «han de servir per ser productius, ja que sense una economia productiva, no hi ha economia social».

En l’àmbit d’infraestructures, Just considera que sense aquestes «no hi ha connectivitat» i ha posat d’exemples el desdoblament de la C-14 i l’N-420, així com el bon funcionament de les vies ferroviàries R-14 i R-15. Connectivitat que ha fet extensiva en àrees de xarxes de comunicacions, així com també en les necessitats de transferència de coneixement entre territoris i realitats econòmiques diferenciades.

Finalment, el president de la Cambra de Reus ha reclamat una Llei de Cambres per Catalunya: «fa quatre anys i mig que hi treballem i no ens n’hem sortit, sent l’única comunitat autònoma que no la té».

El paper de les Cambres de Comerç

En el seu torn, Salvador Illa ha posat en relleu i ha manifestat de forma explícita «el meu reconeixement a les 13 cambres de comerç de Catalunya. Són les portaveus de l’activitat econòmica dels territoris que representen».

Illa ha ofert una visió de l’actualitat des del punt de vista d’Europa, Espanya i Catalunya. Pel que fa a Europa, ha destacat que «el nostre marc d’actuació ha de ser l’europeu, no hi ha cap altre camí». A escala espanyola ha detallat que la seva economia és la quarta més potent d’Europa i que aquest fet provoca que tingui un paper rellevant.

Pel que fa a Catalunya, Salvador Illa s’ha basat en cinc principis per al seu millor funcionament. «Ens cal més autoexigència i respecte», ha dit. Així mateix, creu que la «pluralitat no ens debilita, sinó que ens reforça» i que cal enfortir les institucions, des de l’Ajuntament a la resta d’administracions públiques. Per últim, Illa ha afirmat que «ens cal mostrar unió a Catalunya».

Per a Salvador Illa, existeixen també cinc àmbits principals que confeccionaran la Catalunya dels pròxims deu anys: Infraestructures i connectivitat, sanitat, educació, millores a l’administració i el finançament autonòmic.

La presència del primer secretari del PSC, Salvador Illa, a la Cambra de Comerç de Reus també ha comptat amb la portaveu del grup parlamentari Socialistes- Units per Avançar i viceprimera secretària de l’àrea política del PSC, Alícia Romero.

Et podria interessar:

Campanya_Tot_a_Reus-20240712135630
La nova campanya de promoció del comerç local 'Tot a Reus' vol atraure els visitants que estiuegen a la Costa Daurada
descarga (20)
Els Vilella, fabricants de vidre
FOTO-FAMILIA-PREMIS-GANXET-PINTXO-2024-scaled
S’entreguen els premis als establiments guanyadors de la Ganxet Pintxo de Primavera 2024
històries empresarials reus empresa