Reus Empresa

Reus viurà la 26ena edició de la Fira de l’Oli DOP Siurana aquest cap de setmana

Reus Empresa
7/11/2023
Presentació de la Fira de l’Oli 2023.

 

La plaça de la Llibertat començarà a preparar-se a partir de demà dimecres per rebre durant els dies 10 i 11 de novembre la 26ena edició de la Fira de l’Oli DOP Siurana (festa de l’oli nou), un certamen organitzat conjuntament per l’Agència de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus, el Consell Regulador de la DOP Siurana i la Unió Corporació Alimentària de Reus, en la que són presents els productors més importants de la Denominació d’Origen, que presenten de forma col·lectiva el seu oli nou.

Reus continua sent la primera Fira de Catalunya on es presenta de forma conjunta l’oli nou de la temporada, i el primer lloc on els assistents tenen la possibilitat de tastar i comprar prop d’una vintena olis nous diferents de la denominació d’origen protegida Siurana. Concretament, durant els dies de la Fira, els visitants podran tastar l’oli de 14 productors de la DOP Siurana al mateix tems que podran gaudir de la seva vessant més lúdica i festiva, ja que es realitzen un gran nombre d’activitats dirigides a tots els públics, especialment el familiar.

La inauguració de la Fira serà divendres 10 de novembre a les 19:00 h.

Esmorzar solidari amb la Marató

Entre les activitats paral·lels cal destacar com a principal novetat l’esmorzar degustació del dissabte el matí, que enguany és un esmorzar solidari i el 50% de la recaptació anirà destinada a la Marató de TV3. L’embotit que es servirà a l’esmorzar està elaborat per Casa Borrull, que aquest any servirà llonganissa elaborada amb la recepta tradicional de la casa.

Pels més petits el berenar de pa amb oli i xocolata del divendres a la tarda, amb l’objectiu de promocionar el producte recuperant aquest tradicional berenar, que estarà preparat pel Gremi de Formers de Reus i Comarca i que anirà acompanyat per Tastets de Dansa, a càrrec l’Escola de Dansa del Centre de Lectura de Reus amb motiu del seu 75è aniversari.

Una setmana especialment dedicada a l’oli nou DOP Siurana

En el marc de la Fira de l’Oli DOP Siurana s’organitza un extens programa d’activitats durant la setmana en que es celebra el certamen, convertint Reus en la capital de l’oli Siurana durant aquells dies amb l’objectiu que l’arribada de l’oli nou sigui tota una festa.

Les entitats comercials, els mercats de Reus i el Gremi de Forners guarniran els seus establiments amb ampolles i elements relacionats amb l’oli.

Jornades tècniques

  • Jornada tècnica «Els beneficis de l’Oli d’oliva verge» a càrrec del Dr. Eduard Escrich amb la col·laboració de la Facultat de Medicina de la URV i la regidoria de Salut i Esports de l’Ajuntament de Reus, que tindrà lloc el dia 9 de novembre a l’Aula Magna de la Facultat a les 18,30 h. (Inscripcions prèvies a la web de la Facultat).
  • Jornada tècnica «Adaptació de l’olivera al canvi climàtic, nous models econòmics i ambientals» a càrrec del col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, que tindrà lloc el dia 11 de novembre a les seu d’INCAVI de 9:30 a 13:00 h. Les inscripcions s’han de fer al següent enllaç https://ruralcat.gencat.cat/web/guest/transferencia/preinscripcio-jornada-tecnica

Et podria interessar:

bonmont
Fallida necessària de Bonmont Golf Hotel & Spa
Presentació_Velèctric_2024-2-20240521122557
Torna la mostra del vehicle híbrid i elèctric Velèctric, amb un nou enfocament cap a la sostenibilitat energètica
priorato (1)
Priorat, les etiquetes de Carlos Hyssen
històries empresarials reus empresa