Reus Empresa

Reus Espais Vius tanca el termini dels ajuts amb 20 negocis oberts i crea 30 nous llocs de treball

Reus Empresa
29/11/2023
Òscar Subirats, durant la roda de premsa.

 

El projecte de revitalització comercial Reus Espais Vius, promogut per la regidoria d’Empresa, Formació i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, tanca el termini de presentació de sol·licituds per acollir-se als ajuts per impulsar negocis de triple impacte als locals buits de l’entorn del raval Sant Pere, Robuster, Martí Folguera i Raval del Pallol amb vint negocis oberts a la zona. El termini, inicialment previst pel 30 de maig, es va ampliar per exhaurir l’import dels ajuts i perquè els projectes en assessorament, disposessin del temps suficient per a finalitzar la definició del projecte i les obres o intervencions als locals.

El projecte Reus Espais Vius incideix en tres eixos: generar ocupació de qualitat a través de l’emprenedoria i l’autoocupació, establir un model econòmic de triple impacte i la dinamització comercial per convertir la zona d’actuació en un nou pol d’atracció, amb l’ocupació de locals buits, provocant també l’obertura d’altres negocis i la venda d’immobles.

La primera fase va finalitzar amb tretze oberts i dos per obrir, i representa un 75% d’ocupació dels locals adherits al projecte. La segona fase va permetre l’obertura de tres locals i dos per obrir, un 31,25 % d’ocupació dels locals adherits al projecte. La vintena de negocis creats en els darrers dos anys a través de Reus Espais Vius es distribueixen en els següents sectors: tres dedicats a l’alimentació i restauració, tres de benestar i salut, set vinculats a l’economia circular, cinc al sector serveis, una al sector artístic i una última de venda de roba. Al llarg d’aquests mesos 192 persones s’han interessat pel projecte i 172 persones han estat assessorades per l’equip de la regidoria d’Empresa, Formació i Ocupació. En total s’han generat 30 llocs de treball.

En aquesta línia, el regidor d’Empresa, Formació i Ocupació, Òscar Subirats, ha definit Reus Espais Vius com «un dels projectes més innovadors que s’han fet a Reus en els darrers anys i s’han aconseguit els objectius». Així mateix, ha apuntat que «hem generat que un tram urbà de la ciutat sigui un focus d’atracció, des del punt de vista social i empresarial». En aquest sentit, Subirats ha explicat que «s’han creat nous establiments més enllà de Reus Espais Vius gràcies al funcionament de la iniciativa».

A partir d’ara, el projecte se centrarà en la consolidació per mantenir i ampliar l’eix comercial amb el suport de la comunitat emprenedora i al primer trimestre de 2024 es preveu l’obertura d’una nova línia d’ajuts per a la instal·lació de nous negocis de triple impacte a la zona nord de la ciutat.

Una zona que està vivint diversos canvis urbanístics que aniran acompanyats d’altres accions de dinamització com Reus Espais Vius. Aquesta nova fase d’Espais Vius comptarà amb una dotació econòmica de 100.000  euros. Els ajuts s’atorguen a nous projectes de triple impacte econòmic, social i mediambiental i van acompanyats d’assessorament per tal de desenvolupar-los. Com en la convocatòria anterior es finançarà fins al 50% de la inversió en el negoci de nova creació amb un topall de 20.000 euros. Subirats ha anunciat que la futura localització aprofitarà la reformulació urbanística de la zona nord al carrer Ample.

Et podria interessar:

Signatura del protocol marc entre l’Ajuntament de Reus i la URV-20240613092618
L'Ajuntament de Reus i la URV signen un protocol marc per contribuir al desenvolupament econòmic i social del territori
aeroport
L'Aeroport de Reus supera els 161.000 passatgers al maig
boule
Josep Boule, el gran exportador de vins
històries empresarials reus empresa