Reus Empresa

Reus Espais Vius amplia l’àmbit d’actuació al raval Martí Folguera i l’entorn del Pallol

Reus Empresa
7/11/2022
Roda de premsa de Reus Espais Vius.

 

El projecte de revitalització comercial Reus Espais Vius, que promou la regidoria d’Empresa i Ocupació, amplia el seu àmbit d’actuació al raval Martí Folguera i a l’entorn del Pallol, inclosa la plaça de la Puríssima Sang, el carreró del mateix nom i les Galeries Nou Centre. El nou àmbit d’actuació dona continuïtat a la primera fase d el projecte, constituïda pels ravals de Sant Pere i Robuster, amb la intenció de contribuir a generar un ampli eix comercial que connecti al sud amb el barri del Carrilet i al nord amb la raval de Santa Anna.

La nova fase d’actuació de Reus Espais Vius incorpora inicialment 24 locals buits. Els propietaris d’aquests immobles s’han mostrat interessats en el projecte i han manifestat la seva voluntat d’adhesió. La distribució dels locals és la següent:

  • 10 locals al raval Martí Folguera
  • 1 local a la Plaça de Sang
  • 9 locals a les Galeries Nou Centre
  • 4 locals al raval del Pallol

La majoria d’aquests espais comercials es troben en bon estat de conservació i tenen dimensions entre els 70 i el 120 m2. Els locals de les Galeries Nou Centre són de 40, 60 i 90 m2, estan equipats i en molt bon estat.

Cal destacar, que ja hi ha 16 persones emprenedores amb projectes en fase inicial d’assessorament, amb un model de negoci que encaixa en el projecte, que estarien interessades en ubicar-s’hi.

Ajuts i acompanyament

L’actual línia d’ajuts per a l’obertura de nous negocis de triple impacte que estava oberta fins el 30 de novembre de 2022 s’ha prorrogat sis mesos més. La subvenció està dirigida a les persones emprenedores que apostin per obrir un nou negoci d’impacte social i mediambiental positiu als locals buits de tot l’eix que contempla el projecte, incloent-hi la primera fase (ravals Sant Pere i Robuster) i la nova fase (Pallol, raval Martí Folguera).

Es manté la dotació econòmica del projecte (250.000 euros) fins que s’exhaureixi i es finançarà fins el 50% de la inversió en el negoci amb un topall de 20.000 euros.

Els ajuts no són només econòmics, també inclouen un programa d’assessorament i acompanyament a les persones emprenedores que apostin per obrir els seus negocis en aquest eix comercial.

 

Et podria interessar:

Cartell_fira_cambrils_final
La 65a Fira de Cambrils aposta per la sostenibilitat, la inclusió social i la dinamització local
panta-roiudecanyes
La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes presenta un informe jurídic que conclou que les obres de l’EDAR poden ser declarades per emergència
descarga (18)
Vila, l'imperi avícola
històries empresarials reus empresa