Reus Empresa

Reus Energia: un pas decisiu cap a la transició energètica local

Reus Empresa
5/6/2024
Plaques solars en edificis municipals de Reus

 

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, enalteix el projecte Reus Energia com un pas decisiu cap a la transició energètica a la ciutat. Amb orgull, Rubio destaca que des del 2023, Reus Energia ja està operant com a comercialitzadora d’energia.

El camí fins aquí, afirma Rubio, «no ha estat senzill». En un sector complex i altament competitiu, el procés ha requerit temps i esforç. No obstant això, els resultats ja són evidents, amb diversos edificis municipals rebent energia de la pròpia comercialitzadora. Recentment, s’han adjudicat més kilovats per a l’instal·lació de plaques fotovoltaiques en diversos punts clau de la ciutat, com el Tecnoparc, el Mercat Central, el Pavelló Olímpic i l’Escola Rubió i Ors.

Actualment, les instal·lacions disponibles permeten cobrir aproximadament el 20% del consum energètic dels equipaments municipals. L’objectiu de Rubio és elevar aquesta xifra al 70% abans de finalitzar el mandat el 2027.

Mirant cap al futur, Rubio assenyala que la segona fase del projecte va més enllà del municipi, amb l’objectiu d’expandir Reus Energia per subministrar energia a altres municipis de l’entorn. Aquesta visió supramunicipal ja està prenent forma, almenys en el context d’un model de negoci emergent.

Pel que fa al subministrament energètic a la població, encara no s’ha posat en marxa, però es preveuen proves pilot, com el cas del consumidor compartit al barri Gaudí. Rubio considera que abans de fer aquest pas, «és necessari observar com evolucionen les lleis que puguin beneficiar la capacitat d’autoabastiment i subministrament del sector privat».

El projecte estrella de Reus Energia és la comunitat energètica del polígon d’Agro-Reus, que entrarà en funcionament aquest estiu. Rubio revela que diverses empreses ja han mostrat interès a formar part d’aquesta iniciativa, tant amb com sense plaques solars. Amb 4,4 megavats instal·lats, aquesta comunitat es presenta com una de les més importants i potents d’Espanya.

Així, Reus Energia no només està marcant la pauta en matèria de transició energètica a nivell local, sinó que també es posiciona com una iniciativa amb potencial per influir en el panorama energètic nacional.

 

 

 

Et podria interessar:

Signatura del protocol marc entre l’Ajuntament de Reus i la URV-20240613092618
L'Ajuntament de Reus i la URV signen un protocol marc per contribuir al desenvolupament econòmic i social del territori
aeroport
L'Aeroport de Reus supera els 161.000 passatgers al maig
boule
Josep Boule, el gran exportador de vins
històries empresarials reus empresa