Reus Empresa

Reus Energia ja és comercialitzadora elèctrica

Reus Empresa
19/12/2022
El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer. Foto: Ajuntament de Reus

 

La nova iniciativa municipal per a subministrar electricitat a l’Ajuntament i als equipaments públics, Reus Energia, ha completat recentment els tràmits com a comercialitzadora elèctrica; ha posat en funcionament sis noves instal·lacions fotovoltaiques als edificis municipals i ha redactat dotze projectes per posar en marxa noves instal·lacions. Sis d’aquestes instal·lacions s’executaran en els pròxims mesos.

El projecte, que es va constituir mitjançant la societat municipal Reus Serveis Municipals, té l’objectiu de gestionar la capacitat municipal de generació d’energia i fer les funcions de subministradora a l’Ajuntament i els seus ens dependents. En una propera fase, Reus Energia es planteja aprofitar els excedents de producció elèctrica per subministrar energia verda a preus competitius a tercers, com puguin ser col·lectius vulnerables. El desplegament de l’activitat comercialitzadora i generadora té la finalitat d’aconseguir energia sostenible i més barata i assolir major independència del mercat elèctric.

Les instal·lacions dutes a terme per l’empresa. Foto: Ajuntament de Reus

Aquest 2022 s’han executat sis noves instal·lacions solars fotovoltaiques: Escola Doctor Alberich i Casas, Escola la Vitxeta, Institut Pi del Burgar, Escola Rubió i Ors, Escola Isabel Besora i IMFE Mas Carandell.

Nous projectes

Les instal·lacions que s’executaran de forma imminent són sis: L’Edifici Mobilitat, REDESSA II i el dipòsit municipal de vehicles són les tres instal·lacions que formen part de la Comunitat Energètica del polígon Agro Reus, un projecte publicoprivat que compta amb gairebé 2 milions d’euros de subvenció dels fons europeus Next Generation.

Les instal·lacions al Mercat Central i a l’Escola Rubió i Ors funcionaran en modalitat d’autoconsum col·lectiu. Això suposa que abastiran aquests dos edificis i els edificis propers de titularitat municipal, a una distància màxima d’un quilòmetre, segons marca la llei vigent. També es durà a terme una instal·lació a REDESSA. Aquestes sis instal·lacions sumen una capacitat de generació de 3.063 MWh/any. El que equivaldria al consum elèctric mitjà d’unes 958 llars.

La resta d’instal·lacions ja projectades, amb la redacció del projecte lliurat recentment són les següents:

  • Pavelló Olímpic
  • Central de Recollida Pneumàtica
  • Escola la Vitxeta
  • Institut Escola Pi del Burgar
  • Escola Mowgli
  • Escola Isabel Besora

Algunes de les escoles ja tenien plaques instal·lades i s’ampliarà la capacitat per aprofitar al màxim les teulades. En total, 557 MWh/any, que equivalen a unes 175 llars. Per tant, Reus Energia gestionarà a curt termini una generació anual de 3794 MWh/any, que equival a 1.186 llars amb un consum mitjà de 3,2 MWh/any.

Comercialitzadora d’energia

Reus Energia va completar fa unes setmanes els tràmits com a comercialitzadora elèctrica que li permetran operar al mercat elèctric. A partir d’aquí, podrà proveir-se al mercat lliure, complementant les fonts de generació pròpies. Això suposarà un benefici econòmic i un estalvi. Per portar-ho a terme, es licitarà al primer semestre de 2023 el sistema informàtic i el servei de suport per poder operar al mercat elèctric.

Et podria interessar:

IMG-20240125-WA0000 (2)
Punyed: laboratoris, vacunes i aigües minerals
muntatge_sant_jordi
REDESSA celebrarà Sant Jordi amb activitats culturals i de networking adreçades als professionals dels seus centres d'empresa
Cartell_fira_cambrils_final
La 65a Fira de Cambrils aposta per la sostenibilitat, la inclusió social i la dinamització local
històries empresarials reus empresa