Reus Empresa

Represa del cicle La Ciència del Vi impulsat per la URV al Castell del Cambrer

Reus Empresa
16/01/2024
L’objectiu del projecte és apropar el coneixement científic a la societat d’una manera divulgativa i propera.

 

Amb el títol «De la vinya al celler» continua aquesta setmana el cicle La Ciència del Vi, impulsat per la Universitat Rovira i Virgili, al Castell del Cambrer de Reus. La sessió, que es farà aquest dijous dia 18 de gener a les 19:00h, anirà a càrrec de Míriam Lambreave, investigadora del departament de Bioquímica i Biotecnologi a de la URV.

El cicle La Ciència del Vi consta de nou sessions mensuals, que van començar el mes d’octubre i que es fan a raó d’una cada més, i està pensat per fer divulgació científica. Inclou una xerrada sobre el món del vi per part d’investigadors i investigadores de diferents disciplines científiques i doncents de la Universitat, i el tast de dos vins de la DO Montsant. Es vol donar a conèixer el vi des de diferents àmbits de la recerca.

L’objectiu del projecte és apropar el coneixement científic a la societat d’una manera divulgativa i propera, i fer-ho a través del vi com a element transversal i des de diferents perspectives. Per aquest motiu hi participa personal investigadors i docents de diferents àmbits de la recerca que es fa a la Universitat. A més, el cicle permetrà conèixer i tastar alguns dels millors vins dels cellers de la DO Montsant, presentats pels seus responsables.

Les sessions, que són gratuïtes, es fan una vegada al mes fins al juny –són sempre dijous a les 19:00 h al Castell del Cambrer- i per assistir-hi cal inscriure’s prèviament a www.comciencia.urv.cat/vi. Les inscripcions per a cada xerrada s’obriran el dia 1 de cada mes, ja que l’aforament és limitat.

Aquesta iniciativa, que es va fer durant el 2019 a Tarragona i va quedar afectada per la pandèmia del coronavirus el 2020, està organitzada per la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV en col·laboració amb la Facultat d’Enologia i la DO Montsant, i compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i de l’Ajuntament de Reus, a través de l’Institut Municipal Reus Cultura.

Et podria interessar:

descarga (19)
Un mar de petroli
premis_tic_rdp_1
El Clúster TIC Sud i REDESSA impulsen els primers Premis TIC Catalunya Sud
Presentació_renovació_conveni_Reempresa-1-20240617120520
L’Ajuntament de Reus aposta per Reempresa per impulsar el teixit empresarial de la ciutat i evitar el tancament de negoci
històries empresarials reus empresa