Reus Empresa

Redessa posa en marxa ‘Reus Talent Global’, una comunitat de joves reusencs que treballen arreu del món

Reus Empresa
6/03/2024
Aquesta nova plataforma s’emmarca en els serveis vinculats al Talent i al Coneixement que s’impulsen des de l’Ajuntament de Reus, a través de REDESSA.

 

REDESSA presenta ‘Reus Talent Global’, una plataforma que té a com a objectiu projectar la marca de ciutat en l’àmbit internacional, així com la d’aprofitar l’experiència, el coneixement, la perspectiva, els contactes i la vinculació emocional amb Reus, del talent de reusencs i reusenques de menys de 40 anys, que viuen fora de la ciutat.

L’objectiu és mantenir un vincle directe i continuat que permeti compartir i informar d’aquelles iniciatives i potencialitats de Reus en àmbits estratègics, com ara l’empresarial o tecnològic, i alhora escoltar les propostes i aprofitar el coneixement d’aquesta comunitat de joves per a impulsar nous projectes.

Inicialment, la comunitat està integrada per dotze joves, la majoria dels quals viuen en països europeus com Alemanya, Bèlgica, Luxemburg, Regne Unit o Suïssa, però també d’arreu del món, com les Filipines i Mèxic. Respecte als seus perfils, estan en línia amb els sectors estratègics de la ciutat i del territori. La meitat estan formats en àmbits empresarials, econòmics i matemàtics; l’altra meitat es dedica a les enginyeries (industrial, mecànica, telecomunicacions, químiques); i finalment hi trobem un perfil de l’àmbit sanitari. Pel regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, «Reus Talent Global és una gran oportunitat de crear una xarxa d’intercanvi d’experiència, coneixement i talent que dona resposta a alguns dels eixos del Pla d’Acció Municipal pel que fa a l’apartat de Ciència, Innovació i Creixement Econòmic i també pel que fa a la Projecció de la ciutat al món, fomentant les relacions exteriors i la participació en xarxes i taules de treball i establint models de col·laboració amb la Universitat».

Precisament, en aquesta primera fase de detecció de perfils la iniciativa ha comptat amb el suport de la URV com enllaç amb antics estudiants que estan treballant fora de l’Estat. En paraules de la degana de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV, Fàtima Sabench, «des de la Universitat estem molt contents de ser el primer catalitzador d’aquesta iniciativa amb tant de potencial. Per aquelles persones que han decidit fer carrera fora és una forma extraordinària de mantenir un vincle emocional amb la ciutat i que encaixa molt amb el tarannà reusenc d’estar molt connectat amb la vida de la ciutat. A més, Reus és una ciutat històricament exportadora de talent i, amb les eines que tenim avui en dia, hem d’aconseguir que l’intercanvi de coneixement sigui una transferència bidireccional».

La plataforma col·laborarà amb la Universitat, amb altres centres educatius de la demarcació per a identificar perfils que puguin encaixar en aquesta comunitat. Així mateix, els interessats a sumar-s’hi trobaran un formulari d’inscripció al web de REDESSA. Pel que fa al seu contingut, les accions arrencaran amb l’enviament d’informació sobre projectes importants que es duen a terme a la ciutat, la programació de trobades virtuals i presencials entre els membres de la comunitat i responsables institucionals o tècnics per tal que puguin intercanviar les seves opinions, i la creació de dinàmiques de treball per fomentar la interacció entre els membres de la comunitat.

Et podria interessar:

Campanya_Tot_a_Reus-20240712135630
La nova campanya de promoció del comerç local 'Tot a Reus' vol atraure els visitants que estiuegen a la Costa Daurada
descarga (20)
Els Vilella, fabricants de vidre
FOTO-FAMILIA-PREMIS-GANXET-PINTXO-2024-scaled
S’entreguen els premis als establiments guanyadors de la Ganxet Pintxo de Primavera 2024
històries empresarials reus empresa