Reus Empresa

REDESSA incorpora 2.000 m² per a noves empreses

Reus Empresa
2/12/2022
Actualment, REDESSA gestiona 22.000 m² distribuïts en diversos centres d’empreses.

L’Ajuntament de Reus i REDESSA invertiran 1,6 milions d’euros en l’adequació d’espais per acollir noves empreses a la ciutat. Unes inversions que són causades per quatre factors: la plena ocupació dels centres d’empreses de REDESSA, els plans de creixement d’algunes de les empreses instal·lades als centres, l’interès de noves empreses per instal·lar-se a la ciutat i la tasca de captació de corporacions vinculades a sectors estratègics per a la ciutat.

La inversió preveu solucionar la demanda d’espais de les empreses

El pressupost s’utilitzarà per acabar i posar en funcionament l’edifici annex a Eurecat, situat al Campus Bellissens. Serà una inversió que tindrà l’objectiu de respondre a la creixent demanda amb la posada en marxa nous espais per a empreses tecnològiques i biotecnològiques. A més, es destinaran 400.000 euros per crear nous espais a l’edifici de REDESSA Tecno, al Tecnoparc.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha valorat “la capacitat de REDESSA d’atracció d’activitat econòmica i el fet que Reus és un emplaçament immillorable per viure, treballar i instal·lar-hi una empresa”. El batlle ha afegit que “les inversions permetran generar noves dinàmiques que cohesionin encara més els dos costats de l’avinguda de Bellissens”.

Actualment, REDESSA gestiona 22.000 m² distribuïts en els centres d’empreses de REDESSA Viver, REDESSA Naus, REDESSA Tecno i REDESSA Cepid, amb una mitjana d’ocupació que se situa al 94,3%. En aquests espais hi ha unes 150 empreses instal·lades que sumen uns 1.400 professionals, la meitat dels quals dedicats al sector tecnològic.

L’edifici annex a Eurecat, per al 2023

El Consell d’Administració de REDESSA ja va aprovar el condicionament de l’edifici annex a Eurecat, situat al Campus Bellissens, per fer possible que estigui en funcionament l’any vinent. El projecte preveu que els espais puguin utilitzar-se de formes diverses en funció de les necessitats dels equips que hi treballin. Tal com ha explicat la consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès, “aquest espai planteja versatilitat a l’hora de preveure futures compartimentacions que s’adaptin a les necessitats de creixement”.

L’edifici consta de tres plantes d’unes dimensions aproximades 356 m² cadascuna; més una planta a un semisoterrani d’uns 430 m². Està previst que les obres surtin a licitació aviat i el termini d’execució serà d’uns sis mesos.

L’altra gran actuació està prevista al centre d’empreses de REDESSA Tecno, en un espai situat a la segona planta. Són 450 m² que fins ara han estat tancats i que s’habilitaran perquè puguin acollir noves empreses. A començaments d’any REDESSA iniciarà una primera fase d’obres que permetran facilitar l’accés a aquesta zona de l’edifici.

Les obres començaran el 2023, obrint un passadís que connectarà l’ala de l’edifici que toca a l’avinguda Argentina amb la resta d’espais de REDESSA Tecno. El cost se situa al voltant dels 400.000 €. Unes obres que s’aniran desenvolupant en funció de les necessitats. Les partides anunciades són les més importants que l’Ajuntament de Reus i REDESSA invertiran en els últims set anys i responen a la creixent demanda d’espais de les empreses.

Et podria interessar:

muntatge_sant_jordi
REDESSA celebrarà Sant Jordi amb activitats culturals i de networking adreçades als professionals dels seus centres d'empresa
Cartell_fira_cambrils_final
La 65a Fira de Cambrils aposta per la sostenibilitat, la inclusió social i la dinamització local
panta-roiudecanyes
La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes presenta un informe jurídic que conclou que les obres de l’EDAR poden ser declarades per emergència
històries empresarials reus empresa