Redessa inicia una etapa de projecció aprofitant el seu 30 aniversari

Reus Empresa
23/01/2024
El programa té la finalitat d’acostar l’activitat de REDESSA a la ciutadania.

 

REDESSA inicia els actes de celebració del seu 30è aniversari. L’empresa municipal va començar la seva activitat al 1994, essent pionera al territori i facilitant i impulsant la iniciativa empresarial, així com donant suport als emprenedors, ajudant-los a fer créixer els seus projectes. L’any 1995 es va inaugurar el primer centre d’empreses, el de REDESSA Viver, i des d’aleshores, el seu creixement ha estat constant: al 2002 es va posar en marxa el complex de REDESSA Naus, al 2011 es va inaugurar el centre de REDESSA Tecno i les noves instal·lacions del Centre de Fires i Convencions de firaReus Events al Tecnoparc; al 2013 es va incorporar REDESSA Cepid a la gestió de REDESSA, i aquest 2024 s’inauguraran les noves instal·lacions de REDESSA Innovació, al Campus Bellissens.

L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha explicat que «tenim un eix sencer del PAM dedicat a polítiques de ciència, innovació i creixement econòmic, i REDESSA és un dels nostres principals agents per dur-les a terme». Guaita ha posat en valor que en aquests 30 anys, «gairebé 600 empreses han estat instal·lades als centres d’empreses de REDESSA, no només per la facilitat en el lloguer dels seus espais, sinó també per la qualitat dels seus serveis».

Un aniversari per arribar a empreses i ciutadania

El regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, ha presentat els eixos de la celebració i ha explicat que «l’aniversari de REDESSA potenciarà la visibilitat de la tasca que realitza l’empresa municipal de suport a les empreses, emprenedors, startups i spinoffs que s’instal·len a la ciutat. REDESSA és una eina fonamental en aquest àmbit, precisament per la seva capacitat de promoure serveis específics que potencien aquest ecosistema».

La celebració dels 30 anys de REDESSA tindrà 5 objectius fonamentals: En primer lloc, REDESSA vol acostar-se a la ciutadania. Ho farà a través d’un itinerari interactiu per donar a conèixer espais que estan vinculats a l’empresa, com ara l’antiga Hispània, actualment en obres, l’espai de la terrassa Gaudí, el futur hotel Pallol o l’habitatge social de la Patacada.

En segon lloc, l’empresa municipal vol agrair a les empreses i emprenedors. A partir de contingut testimonial es donarà una visió en femení de REDESSA, es parlarà de com han crescut amb el seu recolzament i es coneixerà l’origen i trajectòria de l’entitat.

També es difondrà la innovació amb recursos digitals, el seu passat, present i futur amb visites organitzades per als col·lectius interessats a conèixer l’activitat i es farà un acte de celebració de ciutat.

Al voltant de Sant Jordi, hi haurà presentacions de llibres, activitat per a la Comunitat REDESSA i una entrega de premis, conjunta amb el Consorci de Normalització Lingüística (CNL); al juny, tindrà lloc la Summer Fest i a l’octubre, es tornarà a celebrar una nova edició d’ExproReus. També hi haurà un esdeveniment final, de celebració, amb una entrega de premis i reconxeiements a empreses, emprenedors i persones que estan o han estat en el dia a dia de REDESSA.

REDESSA: Evolució amb especialització en l’àmbit tecnològic

L’evolució de REDESSA en els últims anys ha estat molt vinculada al creixement del sector TIC a la ciutat. En aquest sentit, són més de 1.500 professionals els que treballen a REDESSA, la meitat dels quals, són de perfil tecnològic. Així, mentre que la multinacional T-Systems ja va anunciar la seva aposta per la ciutat, on hi treballaran uns 500 professionals al nou centre de REDESSA Innovació; en l’última setmana Viewnext (IBM) ha anunciat la seva intenció de duplicar el nombre de treballadors que té a les seves oficines de REDESSA Tecno, on preveu passar de 100 a 200 professionals en els pròxims dos anys.

D’altra banda, l’empresa municipal ha impulsat el Hub Foodtech & Nutrition amb la finalitat de potenciar un altre dels sectors estratègics de Reus i de la Catalunya Sud, l’agroalimentari, generant dinàmiques amb les empreses tecnològiques i treballant per impulsar la creació de nous projectes. En aquest sentit, l’alcaldessa ha afegit que «treballar en matèria de via pública, educació, salut, etc, posant les persones al centre és molt important per millorar la vida dels reusencs i les reusenques, com també ho és generar activitat econòmica per retenir i captar el talent».

Actualment, l’empresa municipal REDESSA compta amb 22.000 m2 en els centres d’empreses de REDESSA Viver, REDESSA Tecno i REDESSA Cepid. Més de 180 empreses estan instal·lades en aquests centres, que tenen un 95% d’ocupació total.

Et podria interessar:

yes-casaments-firareus
firaReus presenta "Yes! La ciutat dels casaments", un esdeveniment centrat en el sector nupcial
IMG_6944 (1)
Cambrils Emprèn enceta el curs amb set noves sessions de capacitació empresarial i emprenedoria
aeroport
L'Aeroport de Reus supera els 200.000 passatgers a l’agost