Reus Empresa
2/07/2024
Amb motiu dels 30 anys de REDESSA, s’ha presentat una audioguia amb dos itineraris per la ciutat. En els recorreguts per anar d’un espai REDESSA a un altre, els usuaris de l’audioguia aniran fent diferents parades que els permetran conèixer històries empresarials i del caràcter innovador i emprenedor que ha caracteritzat la ciutat de Reus al llarg de la seva història.
La guia inclou dos itineraris, el primer d’ells es tracta d’una ruta a peu pels carrers del centre de la ciutat, amb sortida i arribada a la plaça del Mercadal. Amb una durada aproximada de 75 minuts, és un recorregut circular complementat amb anècdotes i dades curioses. La ruta passa per la plaça del Mercadal, la Casa Navàs, la Terrassa Gaudí, el carrer Monterols, la plaça Prim, la Llotja, la plaça de la Patacada, la Casa Gasull, la Casa Rull, el Banc de Reus, la Casa Marco, la Casa Serra, la plaça Catalunya, El Pallol, la plaça de la Puríssima Sang, la Hispània, la plaça de les Peixateries Velles, l’escultura del vent, la Prioral de Sant Pere i el carrer Major.
En aquest primer itinerari, els espais vinculats a REDESSA són: la Terrassa Gaudí i l’Hotel del Pallol, que són dos drets de superfície de l’empresa municipal; la plaça de la Patacada, una de les promocions d’habitatge protegit que gestiona REDESSA per encàrrec de l’Ajuntament de Reus; i la Hispània, on REDESSA és la promotora dels habitatges que s’han de construir.
Pel que fa a la ruta en bici, aquesta mostra els centres d’empreses de REDESSA i serveix com a mostra del posicionament de ciutat tecnològica i d’innovació que impulsa la ciutat de Reus. És un recorregut amb una durada aproximada d’una hora i recorre REDESSA Viver, Jardins de Reus, REDESSA Cepid, REDESSA Tecno i REDESSA Innovació.
El regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, explica: «Creiem que és important que la ciutat conegui i es faci seu el discurs de ciutat de la innovació i la tecnologia».
Els itineraris estan pensats per poder-los fer escoltant l’audioguia, elaborada per Anima Branding amb un to informal i distès, que es pot trobar en aquest enllaç i en la qual estan identificats els diferents punts del recorregut a través de Google Maps, a més dels àudios i fotografies dels diferents espais.
En paral·lel, per a incentivar a la ciutadania a descobrir aquesta audioguia, REDESSA organitzarà un concurs a les seves xarxes socials perquè les persones que realitzin alguna de les rutes comparteixin la seva experiència amb l’etiqueta #30anysREDESSA. El guanyador/a del sorteig podrà gaudir d’un àpat per a dues persones a la Terrassa Gaudí.
Un dels clars objectius dels actes de celebració del 30è aniversari de REDESSA, com la darrera caminada popular o la futura taula rodona que se celebrarà a la tardor, és que «la gent de Reus se’l faci seu». Dins el grup Ajuntament, tal com apunta Baiges, REDESSA està «al capdavant» i es treballa seguint una de les línies estratègiques de govern: «Saber d’on venim per saber a on anem».