Reus Empresa

Primera trobada del grup motor per impulsar les àrees d’activitat econòmica de Reus

Reus Empresa
24/02/2023
L’objectiu del grup és contribuir a desplegar estratègies que donin resposta als reptes de futur i les necessitats de les empreses dels Polígons d’Activitat Econòmica.

 

La primera trobada del grup motor per impulsar les àrees d’activitat econòmica de Reus va tenir lloc ahir, 23 de febrer de 2023, al Palau Municipal. Sota el nom «Empreses per al futur industrial de Reus», el grup motor té la voluntat d’establir un marc de treball que incorpori de manera representativa les empreses dels Po lígons d’Activitat Econòmica (PAE) per al desenvolupament d’estratègies de futur per al sector industrial a la ciutat.

La Regidoria d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, a través de l’IMFE Mas Carandell, va portar a terme l’any passat un estudi de detecció de necessitats de les empreses ubicades als Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) de Reus. Amb els resultats de l’estudi a la mà, es va decidir crear dos grups de treball implicant empreses, associacions i administracions, així com altres agents que es poguessin considerar oportú d’integrar segons cada tema. El primer grup de treball es va constituir el passat mes de setembre, per abordar les qüestions relatives a la mobilitat als polígons, tant per a les persones com les mercaderies, i el segon és aquest grup que treballarà en l’àmbit de l’estratègia de futur. En aquesta primera trobada hi han participat 16 empreses de diversos pol&iacut e;gons i sectors d’activitat de la ciutat.

L’objectiu del grup és contribuir a desplegar estratègies que donin resposta als reptes de futur i les necessitats de les empreses dels Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) de Reus amb el focus posat  en la creació i posada en marxa de plans d’acció organitzats per eixos temàtics. Altres objectius secundaris són promoure un espai bidireccional de comunicació basat en la transparència i la col·laboració públic privada que acceleri la presa de decisions respecte als reptes de la indústria.

S’ha acordat fer quatre sessions de treball durant els propers mesos sobre les següents temàtiques:

  • Acceleració de la sostenibilitat i l’economia circular a les empreses i els PAE.
  • Desenvolupament de sectors innovadors i oportunitats amb alt valor afegit als PAE
  • Millora de la gestió i ordenació territorial dels PAE (inclou accessos i sòl industrial)
  • Cap a la indústria 5.0: talent i tecnologia per a les empreses industrials.

 

També es realitzaran dos workshops per ajudar a les empreses a elaborar i desplegar plans de treball sobre mobilitat, innovació i sostenibilitat.

El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, ha manifestat que «de ben segur el treball de la taula es materialitzarà en propostes d’innovació col·laboratives i sostenibles gràcies a la visió diversa del món de l’empresa». Prats ha agraït el compromís per part del sector empresarial de treballar conjuntament amb l’administració «per tal d’adequar i posicionar el sector industrial de Reus com un pol d’atracció econòmica».

Et podria interessar:

TURISMARKET2400004-2048x1324
S’inaugura TurisMarket amb més de 60 expositors
Presentació-del-projecte-de-creixement-de-T-Systems-a-Redessa-20231103125218
T-Systems agruparà la seva activitat actual a l'edifici REDESSA Innovació per créixer i arribar als 500 treballadors
històries empresarials reus empresa