Reus Empresa

Primera trobada de la comunitat emprenedora Reus Espais Vius

Reus Empresa
16/05/2023
Imatge Reus Espais Vius.

 

El projecte de revitalització comercial Reus Espais Vius, que impulsa la Regidoria d’Empresa i Ocupació, inicia la fase de consolidació amb l’estratègia centrada en crear comunitat per a l’enfortiment de l’ecosistema emprenedor. El punt de partida de la comunitat serà la trobada de persones emprenedores de la primera fase del projecte, que s’ha desenvolupat al raval Robu ster i raval de Sant Pere, que tindrà lloc demà, a les 16 hores al Centre d’Amics de Reus, amb la participació dels negocis que han obert les seves portes en el marc del projecte Reus Espais Vius al raval de Sant Pere i raval de Robuster; els que ho faran properament i altres negocis establerts a la zona.

Fins al mes de novembre es programarà una sessió de treball mensual on es treballaran temes que es definiran en funció dels interessos i necessitats de les persones participants. En aquest sentit, la sessió de demà servirà perquè tothom es conegui; s’explicaran els objectius i planificació de les sessions, i es treballarà una dinàmica de grup del tipus afrontar un repte per a la dinamització de l’eix comercial. Les trobades mensuals es realitzaran físicament cada cop en un negoci perquè les persones emprenedores al capdavant el puguin donar a conèixer a la resta de comunitat i puguin compartir les seves experiències, model de negoci o establir col·laboracions.

Objectius de la comunitat

Els objectius de la comunitat són generar sinergies professionals i personals, teixir una xarxa sòlida de relació i contactes que va més enllà de simples trobades informals; generar espais de trobada per connectar i donar a conèixer diferents iniciatives d’impacte; per iniciar col·laboracions; per inspirar-se i fer una crida per tots aquells i aquelles que vulguin participar en la transició cap a aquest model de comerç sostenible.

Els objectius específics són:

  • Fer una comunitat que generi llaços per tal de que el impacte sigui més elevat i que es puguin generar de forma més orgànica connexions i sinergies.
  • Convidar a dinàmiques que ens propiciïn la col·laboració i el networking. Evitar unidireccionalitats i que la pròpia conceptualització de les dinàmiques ens porti a la connexió.
  • Fomentar projectes amb mirada compromesa cap al territori, cap a la seva gent o cap el medi ambient. Projectes amb triple impacte compartit i sent centre i motor d’ells.
  • Fomentar atrevir-nos a fer les coses diferents amb una mirada posada a la innovació.

Aquest projecte es considera clau per consolidar l’eix comercial i l’atracció de la ciutadania cap als eixos comercials ara que l’obertura de negocis a la primera fase de Reus Espais Vius ja és una realitat amb set negocis oberts, set que ho faran properament, així com amb cinc negocis ja existents que han reformat el local i redefinit el negoci.

Aquesta acció compta amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya a través Programa Emprèn Cat, en la línia d’actuacions per l’enfortiment de l’ecosistema emprenedor.

Et podria interessar:

Cartell_fira_cambrils_final
La 65a Fira de Cambrils aposta per la sostenibilitat, la inclusió social i la dinamització local
panta-roiudecanyes
La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes presenta un informe jurídic que conclou que les obres de l’EDAR poden ser declarades per emergència
descarga (18)
Vila, l'imperi avícola
històries empresarials reus empresa