Reus Empresa

Primera edició dels Reconeixements empresarials PIMEC Baix Camp

Reus Empresa
16/4/2024
Durant s’han l’acte s’han atorgat cinc reconeixements a iniciatives empresarials

 

PIMEC ha posat en valor la importància de les pimes i les persones autònomes per a la competitivitat del Baix Camp amb la celebració de la primera edició dels Reconeixements Empresarials de la comarca. L’acte ha tingut lloc aquest vespre a firaReus amb més de 150 empresaris i empresàries del territori i ha comptat amb la col·laboració de la Regidoria de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de Reus.

En el marc de l’esdeveniment, la patronal ha atorgat cinc distintius a diferents iniciatives empresarials que amb la seva tasca impulsen la competitivitat del teixit empresarial del Baix Camp. Els guardonats han estat l’entitat Salut i Treball en la categoria de Digitalització; Mallafré en la categoria d’Agroalimentació; Llaberia Plàstics en el reconeixement a la Internacionalització; Xalet de Prades com a empresa del foment del Turisme sostenible, i Andrés Pintaluba, que ha rebut el reconeixement per la seva trajectòria empresarial.

Durant aquesta primera edició dels reconeixements del Baix Camp, el president de PIMEC, Antoni Cañete, ha destacat que “és imprescindible que com a agent social i econòmic reconeguem empreses que estan sent referents en aquests moments de canvis, no només pel present, sinó també pel futur”. A més, el president de PIMEC ha explicat la situació actual del teixit empresarial català, tot manifestant que “com hem pogut comprovar amb tots els reptes que hem enfrontat els darrers anys, les pimes han estat el motor de la nostra economia”. Durant l’acte, Antoni Cañete ha fet un repàs de la història de la patronal i ha parlat sobre el futur i els reptes de l’entitat amb la conferència “50 anys de PIMEC, passat, present i futur d’activisme empresarial”.

Per la seva part, el president de PIMEC Baix Camp, Gerard Pagès, ha destacat la importància de valorar “el gran potencial de les pimes i els autònoms de la comarca” i de reconèixer el paper de les micro, les petites i les mitjanes empreses dins del teixit empresarial del territori, ja que són imprescindibles per “impulsar la competitivitat del Baix Camp, generar riquesa i crear ocupació”. Pagès també ha manifestat que aquest vespre “guardonem empreses de diferents mides, que pertanyen a diferents sectors i que provenen de diferents localitats de la comarca”. A més, el president de la patronal al territori ha posat en valor la col·laboració publicoprivada pel desenvolupament dels empresaris i empresàries del Baix Camp, posant com a exemple que “el jurat d’aquests reconeixements ha estat format per PIMEC, l’Ajuntament de Reus i el Consell Comarcal del Baix Camp, amb una tasca conjunta que ens ha permès tenir altres punts de vista”.

La cloenda dels Reconeixements Empresarials del Baix Camp ha estat a càrrec de l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, que ha posat de manifest “el dinamisme de les petites i mitjanes empreses del territori, peces clau en el conjunt econòmic, que ens ha permès superar els impactes dels canvis de cicle”. D’altra banda, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha reconegut «l’esforç, la innovació, el talent i l’empenta d’empresàries i empresaris del nostre territori, perquè genereu activitat, economia i, en definitiva, riquesa i benestar per al territori i per al país«.

A l’acte també han participat el president de PIMEC Tarragona, Jordi Ciuraneta; el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Ernest Roigé, i el segon tinent d’alcaldessa i regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de Reus, Josep Baiges, entregant tres dels distintius de la nit.

Et podria interessar:

bonmont
Fallida necessària de Bonmont Golf Hotel & Spa
Presentació_Velèctric_2024-2-20240521122557
Torna la mostra del vehicle híbrid i elèctric Velèctric, amb un nou enfocament cap a la sostenibilitat energètica
priorato (1)
Priorat, les etiquetes de Carlos Hyssen
històries empresarials reus empresa