Reus Empresa

Primer pas de Cambrils, la Canonja, Constantí, Mont-roig, Reus i Tarragona per a un sistema digital de seguretat amb visió metropolitana

Reus Empresa
12/03/2024
 El projecte vol seguir el model de Cornellà de Llobregat, que des de fa 10 anys disposa d’una aplicació.

Els ajuntaments de Cambrils, La Canonja, Constantí, Mont-roig del Camp, Reus i Tarragona han acordat aquest dimarts, 12 de març, avançar en el desplegament d’un sistema digital de seguretat compartit entre els municipis i en clau metropolitana. La voluntat compartida és la creació d’una aplicació per a dispositius mòbils gratuïta i fàcil d’utilitzar, que agilitzi les comunicacions entre la ciutadania i els cossos de seguretat, i, en definitiva, que permeti oferir una resposta més ràpida, eficient i efectiva en casos d’urgència.

Una vegada validada l’aposta tecnològica i per la seguretat en clau territorial, els representants dels sis consistoris han acordat encarregar als respectius equips tècnics i jurídics començar els treballs per dissenyar i compartir el futur sistema digital de seguretat; el qual es concep, des del seu inici, obert a la incorporació de qualsevol altre municipi.

Així, ara s’iniciaran els treballs per al disseny de l’aplicació i el catàleg de funcionalitats, adaptable a les necessitats i particularitats de cada municipi; i que, en tot cas, haurà de permetre la possibilitat d’enviar alarmes en temps real a les policies locals.

La reunió ha tingut lloc a Constantí i hi han assistit, per part de l’Ajuntament de Cambrils, l’alcalde, Alfredo Clua, i el regidor Delegat de Seguretat, Enrique Arce; per part de l’Ajuntament de la Canonja, l’alcalde, Roc Muñoz; el regidora de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Lucia López; per part de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, l’alcalde, Fran Morancho; el regidor de Serveis Generals, Hisenda i Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Reus, Manel Muñoz; la regidora de Seguretat Ciutadana i Convivència, Dolors Vázquez i per part de l’Ajuntament de Tarragona, l’alcalde, Rubén Viñuales. La reunió també ha comptat amb la presència dels responsables de les respectives policies locals.

 

Et podria interessar:

Campanya_Tot_a_Reus-20240712135630
La nova campanya de promoció del comerç local 'Tot a Reus' vol atraure els visitants que estiuegen a la Costa Daurada
descarga (20)
Els Vilella, fabricants de vidre
FOTO-FAMILIA-PREMIS-GANXET-PINTXO-2024-scaled
S’entreguen els premis als establiments guanyadors de la Ganxet Pintxo de Primavera 2024
històries empresarials reus empresa