Reus Empresa

Primer pas de Cambrils, la Canonja, Constantí, Mont-roig, Reus i Tarragona per a un sistema digital de seguretat amb visió metropolitana

Reus Empresa
12/03/2024
 El projecte vol seguir el model de Cornellà de Llobregat, que des de fa 10 anys disposa d’una aplicació.

Els ajuntaments de Cambrils, La Canonja, Constantí, Mont-roig del Camp, Reus i Tarragona han acordat aquest dimarts, 12 de març, avançar en el desplegament d’un sistema digital de seguretat compartit entre els municipis i en clau metropolitana. La voluntat compartida és la creació d’una aplicació per a dispositius mòbils gratuïta i fàcil d’utilitzar, que agilitzi les comunicacions entre la ciutadania i els cossos de seguretat, i, en definitiva, que permeti oferir una resposta més ràpida, eficient i efectiva en casos d’urgència.

Una vegada validada l’aposta tecnològica i per la seguretat en clau territorial, els representants dels sis consistoris han acordat encarregar als respectius equips tècnics i jurídics començar els treballs per dissenyar i compartir el futur sistema digital de seguretat; el qual es concep, des del seu inici, obert a la incorporació de qualsevol altre municipi.

Així, ara s’iniciaran els treballs per al disseny de l’aplicació i el catàleg de funcionalitats, adaptable a les necessitats i particularitats de cada municipi; i que, en tot cas, haurà de permetre la possibilitat d’enviar alarmes en temps real a les policies locals.

La reunió ha tingut lloc a Constantí i hi han assistit, per part de l’Ajuntament de Cambrils, l’alcalde, Alfredo Clua, i el regidor Delegat de Seguretat, Enrique Arce; per part de l’Ajuntament de la Canonja, l’alcalde, Roc Muñoz; el regidora de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Lucia López; per part de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, l’alcalde, Fran Morancho; el regidor de Serveis Generals, Hisenda i Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Reus, Manel Muñoz; la regidora de Seguretat Ciutadana i Convivència, Dolors Vázquez i per part de l’Ajuntament de Tarragona, l’alcalde, Rubén Viñuales. La reunió també ha comptat amb la presència dels responsables de les respectives policies locals.

 

Et podria interessar:

Cartell_fira_cambrils_final
La 65a Fira de Cambrils aposta per la sostenibilitat, la inclusió social i la dinamització local
panta-roiudecanyes
La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes presenta un informe jurídic que conclou que les obres de l’EDAR poden ser declarades per emergència
descarga (18)
Vila, l'imperi avícola
històries empresarials reus empresa