Reus Empresa

PIMEC constata que les pimes tarragonines presenten una millor competitivitat que la mitjana de Catalunya

Reus Empresa
8/11/2023
La patronal presenta l’estudi “La pime a Tarragona” amb les xifres territorials de l’Anuari de la Pime Catalana.

 

PIMEC Tarragona ha constatat avui que les pimes tarragonines presenten una millor competitivitat que la mitjana del conjunt de les demarcacions. Així se’n desprèn de l’estudi “La pime a Tarragona”, el qual desgrana i analitza les dades territorials de l’Anuari de la Pime Catalana 2023 i s’ha presentat avui en una roda de premsa a la seu de la patronal al territori.

El president de PIMEC Tarragona, Jordi Ciuraneta, ha parlat en la seva intervenció de la situació actual del teixit empresarial del territori: “Ens trobem en un context de desacceleració econòmica i s’ha de destacar la capacitat de resiliència que tenen les pimes de la demarcació”. Seguidament, ha aprofitat l’ocasió per tornar a reclamar a les administracions públiques “mesures i eines per impulsar la competitivitat, la viabilitat i la productivitat”; i ha posat com a exemple l’acceleració de l’execució dels fons europeus, agilitzar la burocràcia administrativa, i impulsar i millorar les infraestructures, com el Corredor Mediterrani o l’AP7”, entre altres qüestions estratègiques.

Així mateix, Ciuraneta ha fet incís en l’impuls del món rural, tot recordant la importància de les mesures que van quedar  reflectides en el Pla 2/15. En aquest sentit, ha assenyalat que “és fonamental generar ocupació i riquesa a les zones menys afavorides de l’entorn rural i forestal”. D’altra banda, ha exigit mesures urgents i ajuts directes a les empreses en relació als efectes de la sequera i, tal com proposa el manifest “Aigua i futur” impulsat per PIMEC, ha demanat un gran acord per a la gestió de l’aigua amb un debat de cohesió territorial, entre altres propostes.

Finalment, el president de PIMEC Tarragona a fet referència als Fons de Transició Nuclear, tot indicant que “han de generar ocupació a les Terres de l’Ebre” i defensant “que les pimes siguin les principals beneficiàries”. Per això, ha demanat que es mantinguin els llocs de treball ja existents i que es promoguin i financin “projectes que en generin de nous amb l’objectiu que les nostres pimes puguin créixer i ser més competitives i productives per assumir nous projectes d’inversió”.

Per part seva, l’economista de PIMEC, David Fortuny, ha explicat les xifres més destacades del territori, tot posant de manifest que “el 99,6% de les empreses a Tarragona són pimes, amb un total de 57.762 d’empreses”, i ha dit que aquestes registren el 73,3% dels ocupats per compte aliè de la població tarragonina: 180.455 persones en total. En termes generals, ha assegurat que Tarragona suposa el 10,1% de les pimes de Catalunya i integra el 9,5% dels afiliats a les pimes.

A continuació, Fortuny ha parlat de la rendibilitat: “Tarragona se situa lleugerament per sota de la mitjana de les demarcacions”. A més, ha afegit que també presenta una productivitat inferior. “L’estructura financera mostra que la pime de Tarragona va presentar al 2021 una menor capitalització”, ha constatat abans d’apuntar que l’evolució entre 2020-2021 va ser positiva, tot experimentant una millora tant en rendibilitat, productivitat i competitivitat. “Així i tot, l’endeutament va créixer lleugerament, en especial el de curt termini”, ha conclòs el seu discurs.

Et podria interessar:

Campanya_Tot_a_Reus-20240712135630
La nova campanya de promoció del comerç local 'Tot a Reus' vol atraure els visitants que estiuegen a la Costa Daurada
descarga (20)
Els Vilella, fabricants de vidre
FOTO-FAMILIA-PREMIS-GANXET-PINTXO-2024-scaled
S’entreguen els premis als establiments guanyadors de la Ganxet Pintxo de Primavera 2024
històries empresarials reus empresa