Reus Empresa

Oberta la nova línia d’ajuts a empreses que contractin persones de Reus en situació d’atur

T.E.
8/11/2023
Cartell ajuts al foment ocupació.

 

L’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria d’Empresa, Formació i Ocupació, ha obert la  nova convocatòria d’ajuts per a les empreses i autònoms que ampliïn la seva plantilla amb la contractació laboral de persones en situació d’atur i que estiguin empadronades a la ciutat. La publicació de les bases al BOPT s’ha fet efectiva aquest dimecres, 8 de novembre, i l’ajut es pot sol·licitar fins el pròxim 30 de novembre.

La convocatòria s’ha dotat amb 70.000 euros i podran ser beneficiàries les empreses amb menys de 50 treballadors. La durada mínima dels contractes laborals haurà de ser de 6 mesos  a jornada completa i les persones treballadores hauran d’estar empadronades a Reus amb un mínim de dos mesos d’antelació a l’inici de la convocatòria.

El regidor d’Empresa, Formació i Ocupació, Òscar Subirats, destaca que aquesta nova línia d’ajuts «és una mostra més de la ferma voluntat de l’Ajuntament de Reus d’incentivar la creació de llocs de treball i de fomentar la inserció laboral, reforçar l’emprenedoria i les petites i mitjanes empreses de la ciutat».

Les bases d’aquesta convocatòria inclouen altres requisits com ara:

  • Que les empreses no hagin reduït el nombre de treballadors, ni hagin fet cap acomiadament improcedent durant el període de la convocatòria i de la contractació.
  • No haver dut a terme cap expedient de regulació d’ocupació ni tenir treballadors en ERTO.
  • Que la persona contractada no hagi tingut cap vincle contractual amb  l’empresa durant els últims tres anys i estigui empadronada a Reus.
  • Finalment, s’estableix un màxim d’una contractació subvencionables per empresa durant la vigència de la present convocatòria.

La concessió dels ajuts es  farà per ordre d’entrada al registre fins a esgotar el pressupost. L’import a concedir a cadascun dels beneficiaris serà de 5.000 € per persona contractada i aquests rebran el 70% en el moment de la concessió de la subvenció i la resta una vegada justificat el període de contractació de sis mesos.

Tramitació dels ajuts

Les sol·licituds s’hauran de presentar de manera telemàtica a la seu electrònica de l’Ajuntament de Reus, https://seu.reus.cat, emprant el tràmit Subvencions a empreses i autònoms pel foment de l’ocupació 2023 .

El període  subvencionable serà el comprès entre el dia 1 de setembre de 2023 i el 31 d’Agost 2024. Les justificacions s’hauran de presentar de manera telemàtica dins el termini de 7 mesos des de l’inici de la contractació, a la seu electrònica de l’Ajuntament de Reus, https://seu.reus.cat, emprant el tràmit Justificació de subvenció a empreses pel foment de l’ocupació 2023 .

Et podria interessar:

bonmont
Fallida necessària de Bonmont Golf Hotel & Spa
Presentació_Velèctric_2024-2-20240521122557
Torna la mostra del vehicle híbrid i elèctric Velèctric, amb un nou enfocament cap a la sostenibilitat energètica
priorato (1)
Priorat, les etiquetes de Carlos Hyssen
històries empresarials reus empresa