Reus Empresa

Obert el termini dels II Premis de Medi Ambient Ciutat de Reus

Reus Empresa
10/11/2022
Signatura del conveni dels Premis de Medi Ambient.

 

L’Ajuntament de Reus ha obert el termini per a la presentació de candidatures als II Premis de Medi Ambient Ciutat de Reus que organitza conjuntament amb la Cambra de Comerç de Reus. Les empreses, com a manifestació del seu compromís amb el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), poden presentar un màxim de dues bones pràctiques que s’hagin implantat en el període 2021-2022 i que comportin reduir de forma activa l’impacte ambiental negatiu dels seus processos, productes i / o serveis. El tràmit es pot fer de forma telemàtica al següent enllaç: https://seu.reus.cat/seu/carpetaCiutadana/tramit/50158 fins el 15 de novembre de 2022.

Aquests premis tenen l’objectiu de reconèixer públicament les millors pràctiques mediambientals per part de les empreses adherides al Pacte pel Medi Ambient de Reus. Els guardons tenen una dotació econòmica de 2.000 euros per categoria (microempresa, petita empresa i mitjana i gran empresa) i el veredicte es farà públic abans de final d’any en un esdeveniment coorganitzat entre l’Ajuntament i la Cambra. Es podran presentar iniciatives vinculades a alguna bona pràctica que comporti reduir de forma activa l’impacte ambiental negatiu dels seus processos, productes i / o serveis.

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, ha manifestat que «amb aquesta segona edició dels premis consolidem l’aposta per premiar, reconèixer i difondre públicament els esforços i el compromís dels sectors productius de Reus amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Ho farem amb un esdeveniment propi, al nivell del reconeixement que mereix la implicació del teixit empresarial amb el Medi Ambient».

Pacte pel Medi Ambient

El Pacte pel Medi Ambient Ciutat de Reus és una plataforma d’empreses i organitzacions de l’àmbit empresarial que aposten per una transformació dels seus models de negoci i producció en el marc d’una transició a una economia verda i circular, clau per emprendre el repte de lluita contra el canvi climàtic.

D’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, aquest pacte s’ha posat en marxa per reduir l’impacte ambiental negatiu de les activitats i contribuir així a què el sistema productiu local transiti cap a un model de producció circular i baix en carboni.

Objectius dels Premis

  1. Premiar, reconèixer i difondre públicament els esforços que, per combatre el canvi climàtic i els seus efectes, realitzen les empreses adherides.
  2. Donar a conèixer i mostrar exemples d’actuacions d’utilitat pràctica en l’àmbit empresarial que puguin funcionar com a guies i models a seguir, i que siguin transferibles a altres empreses.
  3. Aconseguir la implicació, la motivació, i la consciència ambiental, tant de les gerències com de tota la plantilla de les empreses.
  4. Fomentar el respecte a l’entorn i incentivar accions a favor del foment del desenvolupament sostenible, en relació a tot tipus d’activitat empresarial.
  5. Descobrir noves formes de fer negoci, de fer empresa, on els impactes ambientals positius contribueixen a millorar la qualitat de vida de totes les persones i el planeta.

Et podria interessar:

Campanya_Tot_a_Reus-20240712135630
La nova campanya de promoció del comerç local 'Tot a Reus' vol atraure els visitants que estiuegen a la Costa Daurada
descarga (20)
Els Vilella, fabricants de vidre
FOTO-FAMILIA-PREMIS-GANXET-PINTXO-2024-scaled
S’entreguen els premis als establiments guanyadors de la Ganxet Pintxo de Primavera 2024
històries empresarials reus empresa