Reus Empresa

Nova convocatòria dels ajuts a les empreses i als nous emprenedors corresponent a l’any 2023

Reus Empresa
19/04/2023
Imatge del cartell.

 

L’Ajuntament de Reus publica avui, 19 d’abril de 2023, al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT) la convocatòria corresponent a l’any 2023 per a la concessió de subvencions a les empreses i als nous emprenedors que atorga l’Ajuntament, a través de la Regidoria d’Empresa i Ocupació, per afavorir l’impuls i la dinamització econòmi ca. La convocatòria dels ajuts per 2023 està dotada amb 85.000 euros i es podrà demanar a partir de demà, 20 d’abril i fins l’1 d’octubre de 2023. Es plantegen les següents línies de subvencions:

  • Foment a la creació i establiment d’empreses a Reus. Destinada a les empreses de recent creació amb un establiment a Reus i que realitzin una inversió mínima de 5.000 euros per la seva posada en funcionament. Aquesta línia està dotada amb 65.000 euros, ampliables en funció de les sol·licituds rebudes i de les disponibilitats pressupostàries.
  • Foment al manteniment d’un establiment o negoci a través d’un traspàs. Per a les empreses establertes a Reus, que adquireixen un negoci ja en funcionament, que continuïn la seva activitat econòmica en el mateix establiment i que hagin realitzat una inversió mínima de 5.000 euros en despeses subvencionables. Aquesta línia està dotada amb 20.000 euros.

Podran ser beneficiaris de les subvencions les persones que compleixin els requisits generals i específics fixats a les bases i que hagin iniciat l’activitat econòmica o el realitzat el canvi de titularitat del negoci a través d’un traspàs entre el dia entre el dia 1 d’agost de 2022 i el dia 30 de setembre de 2023.

En les dues línies, la quantia màxima de la subvenció serà de 2500 euros i les despeses subvencionables inclouen projectes tècnics d’enginyeria, interiorisme, decoració o d’arquitectura, obres, instal·lacions, mobiliari o equipament tècnic, entre altres. La inversió mínima es manté com l’any passat, en 5.000 euros. D’altra banda, per obtenir els ajuts serà un criteri indispensable participar en una sessió d’ assessorament per incorporar criteris d’impacte social, econòmic i mediambiental als negocis, que s’organitzen des del servei d’assessorament a l’empresa o l’emprenedoria.

El tràmit es podrà realitzar de forma telemàtica a partir de demà a la seu electrònica de l’Ajuntament.

Et podria interessar:

Signatura del protocol marc entre l’Ajuntament de Reus i la URV-20240613092618
L'Ajuntament de Reus i la URV signen un protocol marc per contribuir al desenvolupament econòmic i social del territori
aeroport
L'Aeroport de Reus supera els 161.000 passatgers al maig
boule
Josep Boule, el gran exportador de vins
històries empresarials reus empresa