Reus Empresa

Mor l’expresident d’Iberia, el reusenc Narcís Andreu Musté

Reus Empresa
2/11/2023
Imatge de Narcís Andreu Musté (Foto: El País).

 

L’empresari i economista Narcís Andreu Musté va morir aquest dimecres, 1 de novembre, als 90 anys, segons informa El País. Andreu, nascut a Reus, va assumir el càrrec de president d’Iberia i Aviaco entre els anys 1985 i 1990.

Narcís Andreu va ser un actor de pes en l’àmbit de les entitats financeres i el de la indústria, però també el dels mitjans de comunicació, ja que va ser un dels 383 accionistes que el 1973 van donar suport a la fundació del diari El País.

Nascut a Reus el 1933, Andreu va créixer a l’exili a Mèxic, el Marroc, Bèlgica i França acompanyant del seu pare, Josep Andreu Abelló. Narcís Andreu va començar a treballar a la dècada dels 60 a la filial belga del Banc Exterior d’Espanya, va ser adjunt al president a Bankunión i membre del consell d’administració de Banca Catalana. Va tenir càrrecs en empreses de diferent índole, com Autopistas Españoles, Simago, Fenosa o Cros, i va ser president del Banc de Crèdit Local fins al 1985, quan l’Institut Nacional d’Indústria, aleshores accionista majoritari de les aerolínies Iberia i Aviaco, el va nomenar president de totes dues.

Del seu pas per les aerolínies estatals se’l recorda per modernitzar la flota d’avions, reduir el deute de les companyies i fer-les rendibles. Després de passar per les aerolínies —pel qual se li va atorgar la Gran Creu de l’Ordre del Mèrit Aeronàutic el 1999—, va tornar a Brussel·les per presidir el Banc Exterior i va ser conseller de la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

Et podria interessar:

bonmont
Fallida necessària de Bonmont Golf Hotel & Spa
Presentació_Velèctric_2024-2-20240521122557
Torna la mostra del vehicle híbrid i elèctric Velèctric, amb un nou enfocament cap a la sostenibilitat energètica
priorato (1)
Priorat, les etiquetes de Carlos Hyssen
històries empresarials reus empresa