Reus Empresa

Més d’un centenar de persones emprenedores i inversores participen en el 6è Fòrum d’Inversió CAT SUD

Reus Empresa
16/03/2023
El Palau Firal i de Congressos de Tarragona ha estat l’escenari d’uns dels millors esdeveniments empresarials del sud de Catalunya.

 

Més d’un centenar de persones emprenedores, inversores, directives i empresàries del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Baix Penedès han participat aquest dijous en el 6è Fòrum d’Inversió CAT SUD. El Palau Firal i de Congressos de Tarragona ha esdevingut l’escenari d’uns dels millors projectes empresarials del sud de Catalunya. La jornada ha comptat amb la participació de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el conseller de Desenvolupament Econòmic i Ocupació de l’Ajuntament de Tarragona Manel Castaño, així com el director general d’Innovació  i Emprenedoria del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Lluís Juncà; el regidor d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Carles Prats; la diputada delegada d’Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona, Carme Ferrer, i el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Pallarès.

En el transcurs d’aquesta sisena edició del Fòrum d’Inversió CAT SUD s’han donat a conèixer sis nous projectes empresarials innovadors dels sectors de la salut, el turisme, l’assessorament legal, la cultura i l’economia circular. Pel que fa als relacionats a la salut, s’ha presentat un projecte vinculat a la indústria famacèutica i un altre que aplica la intel·ligència artificial per agilitzar el diagnòstic d’algunes malalties, com el càncer de pell. Quant al turisme, s’ha presentat un projecte que ofereix rutes turístiques gamificades per mostrar les ciutats d’una forma més entretinguda a aquelles persones que prefereixen fer les visites per lliure. Una altra de les propostes innovadores ha estat, en el marc de l’economia circular, un projecte per aprofitar les restes del cafè. Finalment, també s’ha donat a conèixer una proposta del sector cultural per crear una plataforma de vídeos musicals i un altre basat en una aplicació mòbil que ofereix assessorament legal de tipus laboral.

Un any més, el Fòrum d’Inversió CAT SUD ha esdevingut un espai de trobada del teixit empresarial del territori, una bona oportunitat per fer networking mentre s’analitza l’atractiu i les possibilitats d’inversió de noves startups. En aquesta edició, com a novetat, s’ha dut a terme una taula rodona sobre les iniciatives encaminades a impulsar empreses emergents.

Un dels objectius principals del Fòrum d’Inversió CAT SUD és facilitar el contacte de les persones amb projectes innovadors, viables i amb potencial de creixement amb persones inversores. Es tracta d’una iniciativa impulsada conjuntament entre l’Ajuntament de Tarragona, l’Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili i l’Agència per a la competitivitat a l’empresa de la Generalitat de Catalunya (ACCIÓ).

Et podria interessar:

Signatura del protocol marc entre l’Ajuntament de Reus i la URV-20240613092618
L'Ajuntament de Reus i la URV signen un protocol marc per contribuir al desenvolupament econòmic i social del territori
aeroport
L'Aeroport de Reus supera els 161.000 passatgers al maig
boule
Josep Boule, el gran exportador de vins
històries empresarials reus empresa