Reus Empresa

MaserGrup, 25 anys de creixement i diversificació

Reus Empresa
13/11/2023
El president i fundador de MaserGrup, Xavier Martínez.

 

El grup d’empreses industrials MaserGrup ha inaugurat aquest divendres 10 de novembre la seva nova seu corporativa al polígon Mas de les Ànimes de Reus. L’acte d’inauguració també ha servit per celebrar els 25 (+1) anys i ha inclòs una gal·la commemorativa que ha repassat el passat, el present i el futur de la companyia, al costat de més de 300 convidats.

L’acte inaugural s’ha iniciat amb el tradicional tall de cinta i amb la descoberta d’una placa commemorativa a l’entrada principal de l’edifici, i ha comptat amb la presència del conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent; de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i de l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita; al costat del president i fundador de MaserGrup, Xavier Martínez i Serra.

Després d’una visita per les instal·lacions, un dels nous magatzems logístics de l’empresa TECNOL, la més antiga del grup, ha estat l’escenari de la celebració de l’acte inaugural i del 25è aniversari de MaserGrup. La gal·la commemorativa ha repassat la trajectòria del hòlding d’empreses i la de les seves principals societats.

L’acte ha continuat amb el discurs de cloenda de la gal·la, a càrrec del fundador i president de MaserGrup, Xavier Martinez, i ha finalitzat amb un refrigeri i la música en directe de Yaneisy Stage Band.

 49 MEUR en innovació

El president i fundador de MaserGrup, Xavier Martínez, ha fet balanç dels primers 25 anys de trajectòria, i ha repassat alguns dels punts que han marcat el creixement de les principals empreses del grup: TECNOL, Fruselva, Vermuts Miró i SETIER, aquesta última gestora de la Casa Navàs de Reus.

Martínez ha assenyalat que les claus per aconseguir que MaserGrup hagi arribat fins on ha arribat ha estat vetllar per la qualitat-preu del producte, el servei, la innovació i diferenciació, el treball en equip i la millora continuada dels processos, en cadascuna de les empreses.

En matèria d’innovació, el Pla Estratègic de MaserGrup per al període 2023-2026 preveu una inversió total de 49 MEUR. Fins a dia d’avui se n’han invertit 23,6 i es participa en 46 projectes d’innovació, tant interns com en consorcis en qualitat de participants. Des de sempre, una altra de les premisses constants de MaserGrup ha estat treballar per atraure i retenir talent en els diferents camps en què treballa. És per això que les empreses del grup sempre han estat especialment atentes a les necessitats dels seus treballadors. Un exemple en serien les prestacions del nou edifici, pensades precisament per garantir la màxima confortabilitat dels empleats.

En un altre ordre de coses, les empreses de MaserGrup sempre han estat molt presents en diverses iniciatives relacionades amb el seu entorn més pròxim, amb l’aposta ferma per la responsabilitat social corporativa.

25 anys: punt d’inflexió per a la internacionalització de MaserGrup

MaserGrup competeix actualment en nínxols de mercat en els quals és referent mundial, gràcies a TECNOL, Fruselva, Vermuts Miró i SETIER / Casa Navàs, empreses que donen feina a més de 800 treballadors en set països de tres continents. Pioners en camps com la química, la indústria i l’alimentació, actualment els seus productes arriben a 27 països d’arreu del món.

El president de MaserGrup, Xavier Martínez, ha assenyalat que aquest aniversari suposa un punt d’inflexió de cara a la internacionalització global de les seves empreses. Actualment, el volum de facturació més alt de la companyia es troba a Fruselva, empresa referent en el sector alimentari gràcies a l’envasatge de productes d’alimentació infantil en format pouch. En aquest àmbit, actualment és l’empresa líder a Llatinoamèrica, la tercera d’Amèrica i es troba entre les deu primeres del món.

Fruselva té en aquests moments seus en set països d’arreu del món i ja opera amb oficines o centres logístics a Europa, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud i Àsia. Darrerament s’han invertit 9 MEUR en una nova planta de producció a Barranquilla, Colòmbia, i 15 MEUR en una altra a la població de Talca, Xile. A banda disposa d’oficines comercials als Estats Units de l’Est, els Estats Units de l’Oest, Mèxic i la Xina. A partir d’ara, doncs, el principal objectiu de Fruselva és obrir-se encara més al mercat asiàtic i consolidar-se com un referent a Europa.

Més enllà de Fruselva, Xavier Martínez, s’ha compromès a «estendre internacionalment tots aquells productes del grup que tenen un caràcter global» i a «donar a conèixer al món altres actius identificatius de Reus com són Vermuts Miró i la Casa Navàs».

Et podria interessar:

bonmont
Fallida necessària de Bonmont Golf Hotel & Spa
Presentació_Velèctric_2024-2-20240521122557
Torna la mostra del vehicle híbrid i elèctric Velèctric, amb un nou enfocament cap a la sostenibilitat energètica
priorato (1)
Priorat, les etiquetes de Carlos Hyssen
històries empresarials reus empresa