Reus Empresa

Mas Carandell ocuparà 8 persones a través de dos programes d’experienciació laboral

Reus Empresa
30/1/2023
experienciació laboral mas caradell ocupació reus
Imatge del programa Horts Urbans.

 

Mas Carandell contractarà vuit persones en situació d’atur per portar a terme dos programes d’experienciació laboral. Es tracta de Manteniment d’horts urbans i escolars dels barris de ponent de Reus i Suport a la tramitació digital i millora de les competències TIC. Serà a jornada completa a partir de dimecres, 1 de febrer, i fins el 31 d’octubre,

En el primer cas les ocupacions seran de l’àmbit de l’agricultura ecològica. Concretament es contractaran cinc persones com a peons i un/a monitor/a, per treballar als horts urbans del barri Sol i Vista. S’oferiran tallers educatius i suport al manteniment dels horts de les escoles dels barris de ponent.

Horts urbans i tramitació digital per a l’experienciació laboral

El regidor d’Empresa i ocupació, Carles Prats, explica què «amb aquestes noves contractacions, farà al voltant de vuit anys que aquests programes, a més de qualificar professionalment i proporcionar una experiència laboral a persones en atur que tenen especials dificultats d’ocupació, permeten disposar d’uns horts urbans pel cultiu ecològic estables, la producció dels quals es destina al menjador social (al voltant de 500kg/any), i que ofereixen una opció social, lúdica i saludable pel barri».

El segon programa, el de Suport a la tramitació digital, ocuparà dues persones més, que tindran un perfil professional d’orientació en TIC, i l’objectiu de facilitar l’accés de la ciutadania a l’àmbit digital, a través de l’acompanyament en la realització de tràmits i gestions en línia, especialment amb l’Administració. En aquest sentit, properament s’oferirà assessorament personalitzat, amb cita prèvia, des dels centres cívic Carme i Ponent.

Mas Carandell i l’experienciació laboral

Segons Prats, «la necessitat d’oferir aquest servei es va fer més palesa a partir de la pandèmia, evidenciant col·lectius que podien esdevenir vulnerables pel fet de no disposar de competències TIC, d’equipaments informàtics, o bé, de connectivitat. Per aquesta raó es va crear el recurs de suport a tràmits telemàtics obtenint molt bona acollida i que ara arriba a la tercera edició».

Els programes  d’experienciació són accions subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, i finançades pel Ministerio de Trabajo y Economía Social – Servicio Público de Empleo Estatal, en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris.

Et podria interessar:

Signatura del protocol marc entre l’Ajuntament de Reus i la URV-20240613092618
L'Ajuntament de Reus i la URV signen un protocol marc per contribuir al desenvolupament econòmic i social del territori
aeroport
L'Aeroport de Reus supera els 161.000 passatgers al maig
boule
Josep Boule, el gran exportador de vins
històries empresarials reus empresa