Reus Empresa

L’impacte econòmic de la Campanya de Nadal a Reus ha estat de 67,5 milions d’euros

Reus Empresa
11/03/2024
El sector roba i complements és el que suma més compres, tot i que el públic reusenc destaca especialment la compra de producte fresc i menjar a la ciutat.

 

L’impacte econòmic estimat de la Campanya de Nadal de Reus 2023-2024 ha estat de 67,5 milions d’euros. Això es desprèn de les dades aportades per l’estudi d’impacte econòmic que l’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Projec ció de Ciutat, ha encarregat a l’empresa CERES i que s’ha presentat aquest dilluns al matí.

La regidora de Projecció de Ciutat, Noemí Llauradó, ha explicat que «aquesta és una xifra molt important i determina, novament, la força del comerç reusenc, la seva àmplia oferta estructurada i reforça l’estratègia d’una ciutat pacificada, amb una àmplia oferta d’aparcaments municipals a uns preus accessibles i una proposta d’oci familiar i cultural molt competitiva que fa que Reus sigui una ciutat per gaudir, tant per als visitants com per als residents».

La captació de les dades de les persones enquestades es va fer des de finals de novembre a principis de gener que és el període analitzat i que coincideix amb els 45 dies de la campanya «Reus és Nadal». S’ha fet un estudi d’impacte econòmic de la Campanya de Nadal i d’atracció comercial de la ciutat de Reus. Entre els residents a Reus, un 94% ha realitzat alguna compra de Nadal a la ciutat i, pel que fa als visitants, el 59% ha fet alguna compra relacionada amb les festes nadalenques durant el període analitzat.

Destaquen les compres fetes pels reusencs a la ciutat que aporten prop de 24 milions d’euros, segons l’estudi. La resta es correspon als visitants de la ciutat, sobretot dels territoris més propers i suposa una xifra superior als 43 milions d’euros. Segons l’estudi, la despesa mitjana dels visitants a la ciutat és de 241 euros, per sota dels 366 euros de mitjana del públic local.

En aquest sentit, el sector roba i complements és el que suma més compres, tot i que el públic reusenc destaca especialment la compra de producte fresc i menjar a la ciutat. Cal recordar que l’enquesta preguntava per compres fetes específicament per Nadal i les diferents celebracions que hi ha aquestes dates.

L’estudi d’impacte es circumscriu a l’entorn territorial del qual hi ha més presència a la mostra per tal que el resultat sigui el màxim de fiable possible. Concretament, a les comarques de la Conca de Barberà, l’Alt Camp, el Tarragonès, el Priorat, la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Baix Camp. En aquest sentit, s’ha determinat que un 66.000 reusencs han fet compres per Nadal a Reus i, de la mateixa manera, s’ha calculat que unes 179.000 visitants han fet compres de Nadal a Reus.

Un dels aspectes que ha volgut remarcar la regidora de Projecció de Ciutat és que els visitants han posat a la campanya i a la ciutat una nota mitjana de 8,5, «per tant, unes dades molt bones que certifiquen que aquesta aposta innovadora que s’ha fet enguany amb el Nadal reusenc ha estat molt ben acollida però, a la vegada, ens planteja un repte de cara els propers anys per seguir creixent com a la ciutat referent del Nadal a Catalunya».

Et podria interessar:

Campanya_Tot_a_Reus-20240712135630
La nova campanya de promoció del comerç local 'Tot a Reus' vol atraure els visitants que estiuegen a la Costa Daurada
descarga (20)
Els Vilella, fabricants de vidre
FOTO-FAMILIA-PREMIS-GANXET-PINTXO-2024-scaled
S’entreguen els premis als establiments guanyadors de la Ganxet Pintxo de Primavera 2024
històries empresarials reus empresa