Reus Empresa

Liciten les obres del complex d’habitatge i aparcament de la Hispània

Reus Empresa
28/12/2022
Projecció virtual del que ha de ser la futura Hispània. Foto: Ajuntament de Reus

 

Aquest dimecres s’ha publicat al perfil del contractant la licitació del contracte per a l’execució de les obres corresponents als projectes relacionats amb la Hispània. Amb un import de 22.672.374,19 euros, contempla la urbanització de la zona, la construcció de l’aparcament soterrat i d’un total de 48 habitatges.

El contracte es divideix en dos lots

El lot 1 fa referència a l’execució de les obres dels 48 habitatges i l’equipament, del projecte d’urbanització i de l’obra civil de l’aparcament, amb un pressupost de licitació de 19.610.237,60 euros. La durada màxima del contracte serà de 36 mesos des del moment de l’acta de replanteig i inici de les obres. El projecte de 48 habitatges i equipament és susceptible de ser cofinançat per les subvencions dels fons Next Generation.

També es contempla que l’empresa adjudicatària d’aquest lot dugui a terme la redacció del projecte bàsic i executiu i l’execució de les obres de l’edifici de tres habitatges en règim de renda lliure al raval de Sant Pere (s’haurà d’executar dins del termini total dels 36 mesos). A més, l’adjudicatari haurà d’assumir la redacció del projecte bàsic i executiu de les obres del bloc de 12 habitatges de protecció destinats a la gestió privada (amb un termini màxim de sis mesos des de la signatura del contracte).

El lot 2 de la licitació correspon a les instal·lacions de l’aparcament soterrat. El pressupost de licitació de sortida és de 3.062.136,59 euros. La durada màxima d’aquest contracte serà de vuit mesos des del moment de la finalització de l’estructura de formigó de l’aparcament.

Habitatge amb protecció oficial

El projecte executiu de l’edifici preveu la creació de més de 8.100 m² d’habitatges, dels quals 7.700 estan destinats a HPO i la resta, 400 m², seran per a habitatge lliure. Això equival a 60 habitatges d’HPO (48 gestionats per l’Ajuntament, a través de REDESSA, i 12 de gestió privada) i tres habitatges de renda lliures.

Els 48 habitatges de lloguer social disposen d’entre dues i tres habitacions. Concretament, n’hi haurà 18 pisos de 65  m² amb dues habitacions, 18 de 55 m², també amb dues habitacions, i 12 de 75 m² amb tres habitacions. En total, es construiran tres edificis: el de gestió privada, de tres plantes; i els de gestió pública, de quatre i cinc plantes.

Aparcament de 340 places

L’aparcament soterrani tindrà 340 places distribuïdes en tres plantes. Serà un espai independent dels habitatges, tant pel funcionament com pels horaris, la gestió i les instal·lacions. L’entrada i sortida de vehicles es durà a terme a través d’una rampa de doble carril situada a la riera d’Aragó. Per a l’accés de vianants, s’han definit tres mòduls d’escales amb ascensors: un al carrer Josep Maria Arnavat i Vilaró, el segon al costat de l’entrada per la nova plaça que es crearà a sobre de l’aparcament, i el tercer serà pròxim al raval de Sant Pere.

L’execució del projecte preveu la instal·lació de 10 places amb carregador per cotxe elèctric a la planta soterrani -1. D’altra banda, també es farà la preinstal·lació a 52 places al mateix soterrani -1, de 45 places al soterrani -2 i de 54 places al soterrani -3.

Et podria interessar:

bonmont
Fallida necessària de Bonmont Golf Hotel & Spa
Presentació_Velèctric_2024-2-20240521122557
Torna la mostra del vehicle híbrid i elèctric Velèctric, amb un nou enfocament cap a la sostenibilitat energètica
priorato (1)
Priorat, les etiquetes de Carlos Hyssen
històries empresarials reus empresa