Reus Empresa

L’Escola Cèlia Artiga porta a terme la prova pilot del Programa de foment de l’emprenedoria i el cooperativisme

Reus Empresa
17/1/2023
L'Escola Cèlia Artiga
L’objectiu de la prova és promoure l’esperit emprenedor i competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària. Foto: Ajuntament de Reus

 

L’alumnat de 5è curs de l’Escola Cèlia Artiga de Reus participa en una prova pilot al territori del Programa de foment de l’emprenedoria i el cooperativisme a les escoles que impulsa la Diputació de Tarragona amb el suport dels ens municipals, les escoles i els ateneus cooperatius. L’objectiu és promoure l’esperit emprenedor i competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària (5è o 6è) com l’autonomia i la iniciativa personal.  El programa està destinat a les escoles de la demarcació de Tarragona i els municipis que han format part de la primera prova pilot són Reus, al Camp de Tarragona; Calafell, al Baix Penedès; i Ulldecona, a les Terres de l’Ebre.

La diputada delegada d’Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona, Carme Ferrer; el regidor d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Carles Prats; el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, i Patrícia Homs, de l’Ateneu CoopCamp, han visitat aquest dimarts l’Escola Cèlia Artiga, on l’alumnat de 5è i la tutora han explicat de primera mà el projecte en què estan treballant al llarg del curs i que consisteix a la creació d’una cooperativa de serveis simulada, anomenada «Drac Taller», que ofereix tallers artístics (treballs manuals, pintacares, dibuix, etc.) a un perfil infantil i juvenil.

Prats, ha manifestat que el programa «reforça valors com la solidaritat, la igualtat d’oportunitats i l’equitat». Per altra banda, Recasens ha remarcat que el programa «facilita la relació de les escoles amb l’entorn i promou l’esperit emprenedor i cooperatiu de l’alumnat».

Una cooperativa simulada

Al llarg de tot el curs escolar, l’alumnat crea i gestiona la cooperativa simulada dins el grup aula en el qual els alumnes són els socis fundadors.

El procés es porta a terme en diverses fases, on es desenvolupa la constitució de la cooperativa, la seva legalització, el disseny dels elements gràfics, etc. Al llarg del segon trimestre, es constitueix una comunitat de pràctica amb els ens i centres que participin del programa (personal de l’administració i personal docent) per compartir experiències i pràctiques que s’estan duent a terme. En el cas de «Drac Taller», s’impartiran tallers de treballs manuals dins de la mateixa escola i, posteriorment, s’oferiran a l’AMPA i a l’associació de veïns del barri.

Finalment, a l’últim trimestre, es portarà a terme una jornada per donar a conèixer el resultat final amb un mercadet on tothom qui vulgui podrà assistir, visualitzar el treball i adquirir els productes.

Et podria interessar:

Reus Viu el Vi 2
La Reus Viu el Vi canvia d'ubicació i es digitalitza
JoanBoque_2
Joan Boqué Reverter, una visió empresarial i ciutadana
Renders_estació_de_Bellissens-20230208134407
Adjudicada la construcció de la nova estació de Bellissens, per 9,8 milions
històries empresarials reus empresa