Reus Empresa

L’empresa adjudicatària no signa el contracte i l’Ajuntament de Reus declararà deserta la licitació del Centre Aquàtic i de Fitness

Reus Empresa
8/11/2022
Imatge virtual del centre de fitness que s’havia de construir.

L’empresa adjudicatària de la concessió d’obra per a la construcció i explotació del Centre Aquàtic i de Fitness no ha formalitzat el contracte en el termini legalment establert; i el Govern de Reus proposarà declarar deserta la licitació en la sessió plenària de l’Ajuntament prevista pel pròxim 18 de novembre. Així ho ha avançat aquest dimecres l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, que ha comparegut en roda de premsa acompanyat de la regidora d’Hisenda, Mariluz Caballero; i el regidor d’Esports, Pep Cuerba.

«No puc permetre un contracte que posi en risc les garanties econòmiques i jurídiques de l’Ajuntament de Reus, de present i de futur. No puc permetre un contracte que pugui hipotecar l’estabilitat econòmica de l’Ajuntament. Assumeixo la responsabilitat que no tiri endavant un projecte important de ciutat, atenent que l’empresa no em mereix confiança i actuo en conseqüència.», ha afirmat l’alcalde.

L’empresa licitadora i adjudicatària, Duet Spa & Sports SL, va proposar no signar el contracte i que fos una segona empresa, Duet Reus SL, qui el formalitzés com a titular de la concessió.

D’acord als informes de la Secretaria i la Intervenció generals i del departament de Contractació municipal, aquest plantejament hauria deixat l’Ajuntament sense garanties en cas d’incompliment del contracte per part de l’empresa signant, en tant que la titular de la concessió seria una empresa totalment aliena als compromisos i a les obligacions adquirits per la licitadora i adjudicatària en el moment de presentar la seva oferta en el concurs públic

Per indicació de la Intervenció i Secretaria, i d’acord a la normativa, a la jurisprudència dels tribunals de justícia, i a la doctrina administrativa de les juntes de contractació administrativa, l’Ajuntament va establir en l’articulat del contracte la responsabilitat solidària de l’empresa adjudicatària, juntament amb la responsabilitat de l’empresa proposada com a titular de la concessió, en el compliment de les obligacions derivades de l’execució del contracte És a dir, que les dues signessin el contracte.

L’empresa no ha acceptat aquesta aplicació normativa, i finalment no ha formalitzat el contracte en el termini legalment establert.

Permetre que el contracte fos formalitzat únicament per Duet Reus SL, implicaria que les obligacions compromeses amb l’oferta presentada per l’empresa adjudicatària haurien de ser executades per una empresa de nova creació Una societat que no té la solvència que s’exigia al plec de condicions que va regir la licitació i que és totalment aliena als compromisos i a les obligacions adquirits per la licitadora i adjudicatària en el moment de presentar la seva oferta.

En cas que l’empresa Duet Reus SL no complís amb les obligacions del contracte, l’Ajuntament estaria totalment desvinculat jurídicament de l’empresa licitadora que va presentar l’oferta. Per tant, no podria exigir el compliment de les obligacions que es desprenen de l’oferta presentada.

Permetre que no s’incorporés la responsabilitat solidària de Duet Spa & Sports SL, ni aquesta signés el contracte en tant que empresa licitadora adjudicatària, implicaria vulnerar greument les garanties jurídiques del sistema de contractació, causant un greu perjudici a l’interès general; i, en conseqüència a l’Ajuntament i a la ciutat.

La no signatura del contracte per part de l’adjudicatària suposa automàticament l’aplicació d’una sanció, que anirà a compte de la fiança dipositada per part de l’Ajuntament.

En la roda de premsa, l’alcalde ha anunciat que la partida pressupostària reservada pel centre aquàtic i de fitness revertirà en l’esport de Reus i es destinarem a l’impuls d’instal·lacions esportives de la ciutat, de les quals s’informarà properament.

 

Et podria interessar:

Campanya_Tot_a_Reus-20240712135630
La nova campanya de promoció del comerç local 'Tot a Reus' vol atraure els visitants que estiuegen a la Costa Daurada
descarga (20)
Els Vilella, fabricants de vidre
FOTO-FAMILIA-PREMIS-GANXET-PINTXO-2024-scaled
S’entreguen els premis als establiments guanyadors de la Ganxet Pintxo de Primavera 2024
històries empresarials reus empresa