Reus Empresa

L’antic director general d’Activa Mútua demanda per danys i perjudicis a Umivale Activa

Joan Antoni Domènech
19/06/2023
Puig va ser acomiadat d’Activa Mutua el juliol del 2019.

 

El que va ser director general de l’Activa Mútua entre els anys 2011 i 2019, Miquel Àngel Puig, ha presentat una demanda -admesa a tràmit als Jutjats de Reus- per danys i perjudicis i per vulneració de drets fonamentals contra Umivale Activa, la mútua resultant de la fusió per absorció que es va materialitzar el gener de 2022 entre Activa Mutua i la valenciana Umivale.

Puig va ser acomiadat d’Activa Mútua el 23 de juliol del 2019. Les raons de l’acomiadament figuren en una acta de la Junta d’Activa basant-se en tres suposades infraccions assenyalades per la Inspecció de Treball. Aquesta acta va ser recorreguda posteriorment per la Junta d’Activa perquè considera que no s’ajustava a dret. Al seu dia, nombroses mútues van ser objecte d’inspeccions amb sancions importants, que van recórrer i van guanyar en sentències del Tribunal Suprem o de l’Audiència Nacional.

Darrere d’aquella ‘operació’ no hi havia cap altre motiu que afeblir Activa Mútua per afavorir la seva absorció per part d’una altra mútua. Aleshores, la Direcció General d’Ordenació de la Seguretat Social (DGOSS) havia imposat com a director d’Activa Mútua Miguel Ángel Díaz Peña, la tasca del qual s’hauria adreçat a facilitar l’absorció d’Activa Mútua per part, inicialment, de la madrilenya Ibermutua. Precisament, la demanda posa èmfasi en tots aquests successos i exposa detalladament totes les actuacions que es van dur a terme per aconseguir la desaparició d’Activa Mútua. D’altra banda, és rellevant que tots els processos oberts contra el Miquel Àngel Puig han estat arxivats per la justícia.

La demanda interposada per Puig concreta la reclamació dels salaris des de la data d’acomiadament, una indemnització per haver vulnerat els drets fonamentals i una indemnització per lucre cessant en el cas que Puig no fos tornat a incorporar a l’empresa.

Et podria interessar:

Signatura del protocol marc entre l’Ajuntament de Reus i la URV-20240613092618
L'Ajuntament de Reus i la URV signen un protocol marc per contribuir al desenvolupament econòmic i social del territori
aeroport
L'Aeroport de Reus supera els 161.000 passatgers al maig
boule
Josep Boule, el gran exportador de vins
històries empresarials reus empresa