Reus Empresa

L’Ajuntament de Reus impulsa una nova línia d’ajuts a la contractació de persones a l’atur

Reus Empresa
18/09/2023
La convocatòria s’ha dotat amb 100.000 euros i podran ser beneficiàries les empreses amb menys de 50 treballadors

 

L’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria d’Empresa, Formació i Ocupació, ha impulsat una nova convocatòria d’ajuts per a les empreses i autònoms que ampliïn la seva plantilla amb la contractació laboral de persones en situació d’atur. El regidor d’Empresa, formació i ocupació, Carl es Prats, ha presentat avui, 18 de setembre, en roda de premsa tots els detalls d’aquesta nova línia d’ajuts que incideix directament en la voluntat de l’Ajuntament de Reus d’incentivar la creació de llocs de treball i de fomentar la inserció laboral.

La convocatòria s’ha dotat amb 100.000 euros i podran ser beneficiàries les empreses amb menys de 50 treballadors. La durada mínima dels contractes laborals haurà de ser de 6 mesos  a jornada completa i les persones treballadores hauran d’estar empadronades a Reus amb un mínim de dos mesos d’antelació a l’inici de la convocatòria.

Les bases inclouen altres requisits com ara:

  • Que les empreses no hagin reduït el nombre de treballadors, ni hagin fet cap acomiadament improcedent durant el període de la convocatòria i de la contractació.
  • No haver dut a terme cap expedient de regulació d’ocupació ni tenir treballadors en ERTO.
  • Que la persona contractada no hagi tingut cap vincle contractual amb  l’empresa durant els últims tres anys.
  • Finalment, s’estableix un màxim d’una contractació subvencionables per empresa durant la vigència de la present convocatòria.

La concessió dels ajuts es farà per ordre d’entrada al registre fins a esgotar el pressupost. L’import a concedir a cadascun dels beneficiaris serà de 5.000 € per persona contractada i aquests rebran el 60% en el moment de la concessió de la subvenció i la resta una vegada justificat el període de contractació de sis mesos.

Tramitació dels ajuts

La publicació de les bases al BOPT està prevista per a principis del mes d’octubre i marcarà l’obertura del període per a tramitar els ajuts. Les sol·licituds s’hauran de presentar de manera telemàtica a la seu electrònica de l’Ajuntament de Reus, https://seu.reus.cat, emprant el tràmit Subvencions a empreses i autònoms pel foment de l’ocupació 2023 .

El període  subvencionable serà el comprès entre el dia 1 de setembre de 2023 i el 31 d’agost de 2024. Les justificacions s’hauran de presentar de manera telemàtica dins el termini de 7 mesos des de l’inici de la contractació, a la seu electrònica de l’Ajuntament de Reus, https://seu.reus.cat, emprant el tràmit Justificació de subvenció a empreses pel foment de l’ocupació 2023 .

Et podria interessar:

Signatura del protocol marc entre l’Ajuntament de Reus i la URV-20240613092618
L'Ajuntament de Reus i la URV signen un protocol marc per contribuir al desenvolupament econòmic i social del territori
aeroport
L'Aeroport de Reus supera els 161.000 passatgers al maig
boule
Josep Boule, el gran exportador de vins
històries empresarials reus empresa