Reus Empresa

L’Aeroport de Reus, reconegut Millor Aeroport d’Europa de menys de 2 milions de passatgers

Reus Empresa
6/03/2023
ACI també ha atorgat a la infraestructura reusenca la menció “Easiest Airport Journey in Europe”.

 

El Consell Internacional d’Aeroports (ACI) ha atorgat a l’Aeroport de Reus el premi al “Millor Aeroport d’Europa” a la categoria d’instal·lacions amb menys de dos milions de passatgers, així com la menció “Easiest Airport Journey in Europe”. També han rebut diverses distincions per part d’ACI els aeroports de Palma de Mallorca, Alicante-Elche Miguel Hernández, Asturias, Pamplona, Internacional Región de Murcia i El Hierro.

Segon any consecutiu

La infraestructura reusenca ha estat reconeguda per ACI per segona vegada, ja que a l’anterior edició va ser premiada per disposar de les “Millors Mesures d’Higiene” d’Europa contra la COVID-19. Aquests guardons són especialment rellevants, ja que provenen de les valoracions que realitzen els passatgers a les enquestes ASQ (Programa de Qualitat del Servei Aeroportuari, Airport Service Quality) recollides per ACI.

El programa ASQ és un pla global d’avaluació comparativa a la indústria aeroportuària que permet testar el servei que s’ofereix a cada aeroport i comparar-lo amb les infraestructures de la resta del món d’una mida similar.

Aquests premis es basen en els resultats de les enquestes ASQ, que es realitzen dins d’aquest programa per mesurar la percepció dels passatgers sobre la qualitat del servei a través de qüestionaris en els quals valoren la seva experiència als aeroports en relació amb aspectes com l’accés, les instal·lacions, l’amabilitat del personal, la seguretat i el temps d’espera al control de seguretat. Tots els aeroports participants utilitzen exactament la mateixa metodologia.

El director de l’aeroport, Juan Crespo, considera que “aquest premi és el resultat de les inversions realitzades durant els últims anys per modernitzar l’edifici terminal i dotar-lo de millors serveis per als seus usuaris, i suposa un reconeixement a l’esforç de tot el personal de l’aeroport per oferir al passatger la millor experiència des de l’inici del seu viatge, així com al dels operadors turístics i agents econòmics del territori per convertir el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre en una destinació de primer nivell”.

Pel que fa a la resta d’aeroports de la xarxa d’Aena premiats per ACI, el de Palma ha rebut el premi a “Millor Aeroport d’Europa” d’entre 25 i 40 milions de passatgers, i el d’Alacant-Elx Miguel Hernández, al millor del continent entre 15 i 25 milions de passatgers. Els aeroports d’El Hierro, Pamplona, Internacional Regió de Múrcia i Astúries han estat guardonats a la categoria de “Millor Aeroport d’Europa” amb menys de dos milions de passatgers.

A més, a l’Aeroport d’El Hierro se li afegeix el premi “Airport with the Most Dedicated Staff in Europe”, mentre que a la categoria de “Cleanest Airport in Europe” han estat reconeguts l’aeroport de Pamplona i Internacional Región Regió de Murcia Múrcia. Aquest últim, igual que el de Reus, també ha estat destacat en la categoria “Easiest Airport Journey in Europe” pels seus esforços orientats a proporcionar un entorn agradable i un pas amable per tots els processos aeroportuaris.

Et podria interessar:

Campanya_Tot_a_Reus-20240712135630
La nova campanya de promoció del comerç local 'Tot a Reus' vol atraure els visitants que estiuegen a la Costa Daurada
descarga (20)
Els Vilella, fabricants de vidre
FOTO-FAMILIA-PREMIS-GANXET-PINTXO-2024-scaled
S’entreguen els premis als establiments guanyadors de la Ganxet Pintxo de Primavera 2024
històries empresarials reus empresa