Reus Empresa

L’Aeroport de Reus aconsegueix un estalvi energètic del 55% a la plataforma d’estacionament d’aeronaus amb una nova il·luminació LED

Reus Empresa
26/02/2024
S’han instal·lat 38 projectors entre les 7 torres d’il·luminació de la plataforma.

 

L’Aeroport de Reus ha completat la transició cap a un nou sistema d’il·luminació per donar servei a la seva plataforma amb la instal·lació de projectors de tecnologia LED. S’han substituït les antigues lluminàries de vapor de sodi per uns nous focus més eficients que aconsegueixen un estalvi energètic del 55% respecte al consum registrat amb l’anterior sistema d’il·luminació.

L’actuació, que s’ha realitzat amb una inversió valorada en uns 400.000 euros, ha permès incrementar els nivells d’eficiència energètica i optimitzar el consum de recursos en aquesta part de les instal·lacions, conservant totes les garanties d’una operativa segura durant la nit per als passatgers, els avions i el personal de l’aeroport a l’àrea d’estacionament d’aeronaus.

Així mateix, l’Aeroport ha ampliat la zona il·luminada a la plataforma amb la instal·lació d’una nova torre mega equipada també amb tecnologia LED, que se suma a les sis ja existents després de realitzar uns treballs que no han produït afectació a l’operativa, per a la il·luminació dels llocs d’estacionament 17 i 18.

En total, l’Aeroport ha instal·lat 38 nous focus distribuïts entre les 7 torres d’il·luminació que es troben repartides al llarg de la plataforma d’estacionament, amb panells que generen un flux lluminós de gairebé 13.0000 lm per unitat amb un consum de 950W, en lloc dels 2.000W de les luminàries antigues. En el seu conjunt, amb aquest canvi l’Aeroport de Reus ha reduït el seu consum energètic en un equivalent a 6.650 llums domèstics.

Et podria interessar:

Cartell_fira_cambrils_final
La 65a Fira de Cambrils aposta per la sostenibilitat, la inclusió social i la dinamització local
panta-roiudecanyes
La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes presenta un informe jurídic que conclou que les obres de l’EDAR poden ser declarades per emergència
descarga (18)
Vila, l'imperi avícola
històries empresarials reus empresa