Reus Empresa

La trajectòria professional i associativa de l’empresari Antoni Pont, plasmada en un llibre

Josep Gallofré
27/9/2022
Antoni Pont, durant la presentació del llibre

 

La Cambra de Comerç de Reus ha estat l’escenari aquest dijous, 22 de setembre, de la roda de premsa de presentació del llibre Conversaciones con Antonio Pont. Escrit pel periodista Joan Antoni Domènech, està dedicat a la trajectòria personal, empresarial i associativa del president d’honor del Grup Borges.

La publicació no pretén ser una biografia de Pont, sinó que vol apropar al lector la figura de l’empresari, posant èmfasi en els seixanta-tres anys de treball a Borges, i anar més enllà destacant la seva figura en la societat civil. Tot i això, recull un contingut extens sobre l’empresa reusenca, amb cent vint-i-cinc anys d’història. Un negoci familiar que actualment té presència en més de 100 països i on Antoni Pont ha estat durant dècades la cara més visible del grup.

Antoni Pont, ha explicat que el llibre neix de la proposta de Joan Antoni Domènech després d’una entrevista. «Amb vuitanta-vuit anys era una forma de complir les meves memòries i exposar tota la meva trajectòria», ha exposat Pont. El president d’honor del Grup Borges ha detallat que ha intentat plasmar en el llibre «un missatge d’optimisme, esforç i treball per continuar avançant».

Molt actiu en el vessant associatiu

Joan Antoni Domènech ha definit a Antoni Pont «com un gran comercial amb la força de l’optimisme per davant de tot». Domènech ha destacat el seu vessant associatiu com «increïble», posant d’exemples la creació de la Fundació Gresol, l’IMC o la recuperació del grup Rotary a Espanya.

Des del punt de vista empresarial Domènech fa valdre tres fets rellevants: «la conversió de Borges en la venda al detall, ser pioners en l’exportació i l’èxit familiar amb més de cent vint-i-cinc anys d’història». El periodista detalla que la tercera generació del grup Borges, de la qual forma part Pont, «és qui aconsegueix que sigui una marca referent a escala mundial». En aquest sentit, en el llibre destaca en més d’una ocasió el seu lideratge per edat dins de la tercera generació de la companyia, junt amb els seus germans Ramon (finat l’any 2019), Josep i el seu cosí Antoni Pont Grau.

Amb 88 anys, Antoni Pont encara és actiu en el teixit civil de la ciutat. «Tinc un secret, cada matí esmorzo amb fruits secs de bona marca», ha bromejat. El president d’honor del Grup Borges ha aprofitat per fer un repàs a la situació econòmica reusenca i també a escala global. Considera que la covid «ha estat fatal des d’un punt de vista personal i empresarial» i que ho ha convertit en una situació «molt més competitiva i complicada». A Reus, en concret, pensa que «hi haurà canvis en l’estructura futura de la ciutat i el repte és ara adaptar-se». «Els empresaris hem de fer el nostre camí cap al futur», ha conclòs.

Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha remarcat «la importància del personatge del llibre des dels cinc anys» i «l’impacte de moltes de les seves històries».

Conversaciones con Antonio Pont consta d’11 capítols al voltant de la seva persona. Domènech subratlla l’arribada de Pont a Reus i com va viure durant dècades el que el periodista anomena «l’edat de plata de l’economia reusenca». Els ingressos de la venda d’exemplars es donaran a la Fundació Banc d’Aliments de les Comarques de Tarragona.

Et podria interessar:

Campanya_Tot_a_Reus-20240712135630
La nova campanya de promoció del comerç local 'Tot a Reus' vol atraure els visitants que estiuegen a la Costa Daurada
descarga (20)
Els Vilella, fabricants de vidre
FOTO-FAMILIA-PREMIS-GANXET-PINTXO-2024-scaled
S’entreguen els premis als establiments guanyadors de la Ganxet Pintxo de Primavera 2024
històries empresarials reus empresa