Reus Empresa

La tercera fase de Reus Espais Vius revitalitzarà l’eix comercial del nord de la ciutat

Reus Empresa
23/03/2023
Mapa del desplegament del projecte Reus Espais Vius.

 

El projecte de revitalització comercial Reus Espais Vius, que promou la regidoria d’Empresa i Ocupació, amplia el seu àmbit d’actuació amb una nova fase, la tercera, que incidirà en l’eix comercial del nord de la ciutat. En aquesta tercera fase s’han identificat un total de 91 locals buits en una zona extens a que enllaça amb la segona fase del projecte, al carrer del Roser, i segueix cap al nord de la ciutat i el barri Niloga pel carrer Selva del Camp, Ample, de l’Onze de Setembre, Doctor Domènech, Gaudí i del Doctor Robert.

La nova fase d’Espais Vius comptarà amb una dotació econòmica de 190.000 euros i ja s’està treballant en les adhesions dels propietaris dels locals buits al projecte. El programa d’ajuts a nous projectes de triple impacte econòmic, social i medi ambiental obrirà la convocatòria en breu i també s’ampliarà el termini del programa d’ajuts relatiu a la fase 1 (raval Sant Pere i Robuster) i fase 2 (raval Martí Folguera i l’entorn del Pallol).

Nou impuls

La zona del desplegament és objecte de diverses actuacions urbanístiques què, de ben segur, augmentaran l’impacte positiu per a la revitalització comercial de la zona del desenvolupament del projecte Reus Espais Vius. Algunes d’aquestes intervencions són el nou Centre Cívic Gregal o la remodelació urbanística de l’entorn del carrer Ample.

Per posar el focus d’atenció en els locals buits de la zona s’està treballant una intervenció artística als aparadors dels locals de la zona del barri Niloga en col·laboració amb l’Escola d’Art de la Diputació de Tarragona i l’Associació de veïns Reus Nord.

El projecte Reus Espais Vius

Reus Espais Vius és un projecte de ciutat que vol contribuir a la revitalització estratègica del comerç, incidint de forma específica en aportar solucions a aquelles zones de la ciutat que tenen un major nombre de locals buits.

La primera zona d’actuació s’ha portat a terme al raval Robuster i raval Sant Pere, amb inici al mes de novembre 202, i s’han obert sis locals i vuit mes estan en procés d’obertura. Al mes de novembre de 2022 es va ampliar el projecte a una zona fase que inclou el raval Robuster, raval del Pallol i les Galeries Nou Centre i aquest cap de setmana s’obrirà el primer negoci, una botiga de menjars per emportar. Actualment estan en fase d’assessorament per obrir negoci en aquesta àrea un total de tres projectes.

Ajuts i acompanyament

Els ajuts que atorga el projecte Reus Espais Vius estan dirigits a les persones emprenedores que apostin per obrir un nou negoci d’impacte social i mediambiental positiu als locals buits de tots els eixos que contempla el projecte.

Es finançarà fins el 50% de la inversió en el negoci amb un topall de 20.000 euros. Els ajuts no són només econòmics, també inclouen un programa d’assessorament i acompanyament a les persones emprenedores que apostin per obrir els seus negocis en aquest eix comercial.

 

Et podria interessar:

Presentació_Reus_Viu_el_Vi_2023-20230525114246
Del 2 al 4 de juny arriba la Reus Viu el Vi 2023
descarga (9)
La primera línia diària de diligències
Imatge_de_WhatsApp_2023-05-11_a_les_12.07
Tretze startups de la incubadora TIC inicien les mentories personalitzades
històries empresarials reus empresa