Reus Empresa

La posada en marxa de l’Oficina Virtual Tributària culmina el projecte de reorganització de la Hisenda municipal

Reus Empresa
9/03/2023
Imatge de l’Oficina Virtual Tributària.

 

L’Ajuntament de Reus ha posat en marxa l’Oficina Virtual Tributària (ovt.reus.cat), el nou servei que permet tant a la ciutadania com a l’administració guanyar en eficàcia, eficiència i optimització de recursos, i que culmina el projecte de reorganització interna i de transformació digital de la Hisenda municipal.

L’Oficina Virtual Tributària és l’oficina virtual pròpia de l’Ajuntament de Reus especialitzada en el contribuent, i possibilita l’accés de la ciutadania a través d’Internet als principals tràmits de recaptació i de gestió tributària que ofereix l’Ajuntament.

El nou servei és fruit, alhora, del procés de transformació digital de la Hisenda municipal i a la implantació del nou sistema d’informació per a la gestió tributària i de recaptació municipal; així com dels canvis organitzatius i de revisió de processos interns que la regidoria d’Hisenda ha implantat en els darrers anys.

Mariluz Caballero, regidora d’Hisenda, afirma: «Millorem en eficàcia, eficiència i optimització de temps i recursos en la gestió tributària; millorem en facilitat, comoditat i proximitat en la relació amb els contribuents; assolim la transformació digital en l’àmbit tributari; i fem un salt històric que ens fa referents en la gestió i l’atenció tributària».

Integrada amb la Carpeta Ciutadana i la Seu electrònica municipal, l’oficina permet a la ciutadania realitzar gestions mitjançant un accés segur i en temps real des d’Internet; i presta serveis amb igual garantia i seguretat que si es prestessin des de l’oficina presencial, però amb un servei disponible 24 hores al dia i 365 dies l’any.

De manera senzilla i intuïtiva, l’Oficina Virtual Tributària permet a la ciutadania conèixer l’estat dels seus impostos i tràmits administratius amb la Hisenda municipal, pagar els seus rebuts de manera immediata i gestionar el seu compte tributari.

L’oficina permet guanyar en proximitat i eficiència gràcies a l’autogestió i a la proactivitat que ofereix l’eina:

  • Autogestió: Permet al contribuent fer directament i de manera immediata tota la tramitació sense que l’Ajuntament hi intervingui de manera directa. De manera molt resumida: el contribuent entra i s’emporta el tràmit fet, la qual cosa redueix al mínim el temps de la tramitació, que ens alguns cadsos pot passar d’1,5 mesos a 5 minuts.
  • Proactivitat: Gràcies a l’adaptació tecnològica, l’Ajuntament farà d’ofici tràmits com devolucions o beneficis fiscals; i n’agilitzarà d’altres en els quals el contribuent s’estalviarà aportar documentació d’altres administracions i organismes que l’Ajuntament pot obtenir gràcies als acords de col·laboració signats.

Els tràmits que es poden realitzar a través de l’oficina s’han agrupat segons els criteris següents:

  • Pagar: Pagar impostos, taxes, matriculació d’un vehicle nou, obtenir certificat de pagament, sol·licitar domiciliació, sol·licitar fraccionament ja sigui en executiu o en voluntària; i sol·licitar o modificar el Pla Personalitzat de Pagament.
  • Rebuts: Es poden veure rebuts pendents, rebuts pagats, multes i sancions tributàries, comprovar el detall d’un rebut carregat al compte, entre altres.
  • Béns: Consultar béns en propietat, veure dades cadastrals, calcular plusvàlues o descarregar i pagar rebuts, entre altres.
  • Sol·licituds i seguiment: Consultar la situació d’embargaments, consultar sol·licituds presentades, consultar expedients, o realitzar presentacions, sol·licituds, recursos i documentació.
  • Informació: Calendari fiscal, simulador de plusvàlues, simulador d’Impost de Construccions i obres, etc…
  • Les meves dades: consulta i modificació de dades, consulta de notificacions, consulta o modificació de la domiciliació, comprovar apoderaments, entre altres.

Nou sistema d’informació per a la gestió tributària

L’Oficina Virtual Tributària és fruit de la implantació del nou sistema d’informació per a la gestió tributària i de recaptació municipal, el nou sistema ha de contribuir a millorar l’eficiència de l’Ajuntament en la gestió tributària i en la relació amb els contribuents; i ha d’avançar en la implantació total de l’administració electrònica i assolir la transformació digital en l’àmbit tributari.

El contracte del subministrament, implantació i serveis d’explotació es va adjudicar per un import de 3.025.000 euros en 10 anys, i compta amb finançament europeu de 394.956,01 euros a través de l’instrument dels fons Next Generation EU en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Estat espanyol, i d’acord amb la convocatòria del Ministeri de Política Territorial per a la transformació digital i modernització de les administracions de les entitats locals.

La implantació d’aquest projecte de modernització de l’administració, pel que a funcionament i servei a la ciutadania, dona compliment també a un compromís adquirit pel Govern de Reus en el Pla d’Acció Municipal Reus-2019-2023 i és un dels projectes de transformació digital més grans i complexos dins d’una administració.

 

Et podria interessar:

bonmont
Fallida necessària de Bonmont Golf Hotel & Spa
Presentació_Velèctric_2024-2-20240521122557
Torna la mostra del vehicle híbrid i elèctric Velèctric, amb un nou enfocament cap a la sostenibilitat energètica
priorato (1)
Priorat, les etiquetes de Carlos Hyssen
històries empresarials reus empresa