Reus Empresa

La indústria alimentària centra una nova sessió dels Espais d’Acció Col·lectiva que impulsa Mas Carandell

Reus Empresa
11/07/2024
També es van abordar propostes d’actuació per als pròxims mesos per fomentar la col·laboració entre el teixit socioeconòmic i l’Administració

 

L’IMFE Mas Carandell ha organitzat aquest dimarts, 9 de juliol, una nova sessió dels Espais d’Acció Col·lectiva, en aquesta ocasió amb el sector alimentari com a protagonista i la participació de representants d’empreses i entitats d’aquest àmbit com Alifarma, Borges, Grup Unió, Cabo Norte, Carolina Hone st Food, Maser Grup Unió, Dupon Biscuits Ibèrica i el Hub Foodtech & Nutrition.

El regidor d’Empresa, Formació i Ocupació, Òscar Subirats, recorda que «els Espais d’Acció Col·lectiva de Mas Carandell són espais de treball amb el teixit productiu i entitats de diferents sectors econòmics que tenen per objectiu diagnosticar dificultats, definir reptes i promoure projectes d’impacte en l’ocupació, la formació i la dinamització socioeconòmica de diferents sectors».

A  la sessió, es va repassar l’estat del sector i es van presentar les conclusions de l’Informe de prospectiva 2023-2026 de les Indústries Alimentàries de l’Agència FPCAT, per passar tot seguit a treballar al voltant de reptes de futur, com la sostenibilitat, l’alimentació saludable i nutrició del futur, les tecnologies agroalimentàries i el talent, amb la finalitat de detectar necessitats d’aquesta indústria al territori vinculades amb la formació, l’ocupació i la cerca de talent.

El sector destaca l’alta ocupabilitat i estabilitat en els llocs de treball que ofereix, reivindicant la importància de donar-lo a conèixer entre la ciutadania per atraure talent, així com també apunta a la necessitat de disposar de formació professional sobre producció alimentària, específica i adequada a les característiques del territori, amb molta tradició agroalimentària.

També es van abordar propostes d’actuació per als pròxims mesos per fomentar la col·laboració entre el teixit socioeconòmic i l’Administració. En aquesta línia, es van concretar necessitats formatives en competències bàsiques de la indústria alimentària entorn dels sistemes de qualitat i certificació, PRL i seguretat alimentària, així com al voltant de la gestió de la incertesa i del canvi en l’entorn laboral; accions de qualificació de perfils tècnics de grau mitjà orientades a les línies de producció; i qualificació en noves tecnologies i innovació, com per exemple l’ús de la intel·ligència artificial. A més, es va manifestar la necessitat de treballar amb Mas Carandell i el Servei Públic d’Ocupació de Cat alunya per crear un certificat professional especialitzat en la indústria alimentària per professionalitzar el sector.

Els Espais d’Acció Col·lectiva s’emmarquen dins l’Estratègia de Desenvolupament Socioeconòmic i d’Ocupació de Reus, i són organitzats pels Agents d’ocupació i desenvolupament local de Mas Carandell: Impuls dels plans de formació estratègics, Governança i dinamització d’agents locals i territorials i Xarxes d’empreses i cadenes de valor. Estan subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, i cofinançats pel Ministerio de Trabajo y Economía Social – Servei Públic d’Ocupació Estatal, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local. Per participar, cal dirigir-se a Mas Carandell, trucar al tel. 977 010 850, o bé, enviar un correu a correu@mascarandell.cat.

Et podria interessar:

Campanya_Tot_a_Reus-20240712135630
La nova campanya de promoció del comerç local 'Tot a Reus' vol atraure els visitants que estiuegen a la Costa Daurada
descarga (20)
Els Vilella, fabricants de vidre
FOTO-FAMILIA-PREMIS-GANXET-PINTXO-2024-scaled
S’entreguen els premis als establiments guanyadors de la Ganxet Pintxo de Primavera 2024
històries empresarials reus empresa