Reus Empresa

La Festa de l’Oli Nou de Reus es farà els dies 11 i 12 de novembre

Reus Empresa
8/11/2022
Presentació de la Fira de l’Oli 2022

 

Els dies 11 i 12 de novembre de novembre arriba a Reus la Festa de l’Oli Nou. 25ena Fira de l’oli DOP Siurana, un certamen organitzat per Reus Promoció, el Consell Regulador de la DOP Siurana i la Unió Corporació Alimentària de Reus, en el que són presents els productors més importants de la Denominació d’Origen que presenten de forma col·lectiva el seu oli n ou. La Fira s’inaugurarà el divendres 11 de novembre a les 19:00 h a la plaça de la Llibertat.

Enguany se celebra la 25ena edició de la Fira i, més que mai, es vol potenciar l’oli nou DOP Siurana. Durant els dos dies de durada de la Fira es sortejaran més de 500 litres d’oli entre els visitants que adquireixin oli També s’ha preparat un ampli programa d’activitats per a tots el públics.

L’objectiu  és donar la benvinguda a l’oli nou i reunir a la ciutat els productors més importants de la DOP Siurana. Cal destacar que Reus continua sent la primera Fira de Catalunya on es presenta de forma conjunta l’oli nou de la temporada, i el primer lloc on els assistents tenen la possibilitat de tastar i comprar una vintena de diferents olis nous de la denominació d’origen protegida Siurana.

Aquesta llarga trajectòria, ha afavorit la consolidació de la Festa de l’Oli Nou de Reus en el calendari d’esdeveniments gastronòmics fent que el seu impacte vagi més enllà i convertint-la en una cita de referència en la promoció dels productes agroalimentaris a Catalunya. En aquest sentit, cada vegada més visitants d’arreu del país es desplacen a Reus  durant  la Fira per comprar aquest producte de gran qualitat i essencial en la dieta mediterrània; una tendència que en els darrers anys s’ha anat incrementant.

Un altre dels aspectes remarcables d’aquest esdeveniment és la gran implicació de sectors i entitats de la ciutat que se sumen a la Fira de l’Oli organitzant diferents actes en el decurs de la mateixa setmana.  Les associacions comercials, el Mercat Central i el Mercat del Carrilet, el Gremi de Forners, la delegació de Reus de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria, el Grup de Motos Clàssiques participen en diferents activitats tota la setmana, contribuint a que l’arribada de l’oli nou esdevingui tota una gran festa a Reus.

Els visitants de la Fira podran tastar l’oli de 16 productors de la DOP Siurana i al mateix temps,  podran gaudir de la seva vessant més lúdica i festiva, amb el gran nombre d’activitats dirigides a tots els públics, especialment el familiar. D’altra banda, es continua premiant als compradors d’oli de la Fira, i per la compra d’oli els productors obsequien als clients amb butlletes «rasca-rasca» amb premi segurs.

Entre les activitats paral·leles cal destacar l’esmorzar degustació del dissabte el matí i, pels més petits, el tradicional berenar de pa amb oli i xocolata del divendres.

L’embotit que es servirà a l’esmorzar està elaborat per Casa Borrull. Enguany, es tracta de llonganissa elaborada amb la recepta tradicional de la casa, mentre que el berenar estarà preparat pel Gremi de Formers de Reus i Comarca.

Una setmana especialment dedicada a l’oli nou DOP Siurana

A més de les activitats previstes, les entitats comercials, els mercats de Reus i el Gremi de Forners guarniran els seus establiments amb ampolles i elements relacionats amb l’oli.

Pel que fa als mercats, del 7 al 12 de novembre, les parades del Mercat Central i del Carrilet de Reus obsequiaran als seus clients amb butlletes pel sorteig de diferents premis d’oli Siurana, consistents en 5, 10, 15, 20 litres d’oli i un primer premi  d'»El Teu pes en oli». El dissabte 12 de novembre, a les 17:30 h, a la Fira de l’Oli nou, s’extrauran les butlletes guanyadores. Per obtenir el premi, serà necessari trobar-se a la plaça en el moment del sorteig.

Jornades Gastronòmiques de l’oli DOP Siurana

Del 4 al 20 de novembre. Una selecció de restaurants de la ciutat, a iniciativa de l’AEHT, oferiran als seus clients un menú complet elaborat especialment amb bolets i oli DOP Siurana per posar en valor aquests productes.

Et podria interessar:

Signatura del protocol marc entre l’Ajuntament de Reus i la URV-20240613092618
L'Ajuntament de Reus i la URV signen un protocol marc per contribuir al desenvolupament econòmic i social del territori
aeroport
L'Aeroport de Reus supera els 161.000 passatgers al maig
boule
Josep Boule, el gran exportador de vins
històries empresarials reus empresa