Reus Empresa

La fallida de la Cooperativa de L’Aleixar: 4 anys esperant una solució

Reus Empresa
3/10/2022
Imatge d’arxiu de la Cooperativa de l’Aleixar.

 

Ja es compleixen quatre anys de la fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa de l’Aleixar. Són més de 200 els afectats que van perdre els estalvis i que esperen, encara, que el procés avanci. Són el 20% de la població de l’Aleixar.

«Han passat quatre anys i potser n’haurem d’esperar quatre més perquè se celebri el judici… Volem celeritat. Molts dels afectats són gent gran i és molt trist que arribin així al final de la seva vida. En aquest temps, ja n’han mort dotze», recorda Imma Vilella, de la Plataforma d’Afectats, en unes declaracions al Diari de Tarragona.

Ahir a la una del migdia, i davant una gran pancarta penjada al balcó de l’ajuntament on es podia llegir «la justícia si és lenta no és justícia», la Plataforma d’Afectats va procedir a llegir un manifest. Reclamen «celeritat a la justícia» i que «els culpables d’aquest gran despropòsit siguin castigats com marca la llei». Han recordat els danys materials, però també molt especialment els morals amb «el trencament d’una cosa tan sensible i important com la confiança entre les persones», segons recull el Diari.

«Era tanta la confiança que molta gent tenia la responsable de la secció de crèdit de la Cooperativa de l’Aleixar que això els va acabar enfonsant i, per molta condescendència que es vulgui tenir, ni té perdó, ni es pot oblidar», ha exclamat Vilella. Per acabar, tota la plaça s’ha submergit en un minut de silenci per recordar les dotze persones afectades ja mortes aquests últims quatre anys, acabant amb un llarg aplaudiment.

Com es recordarà, la secció de crèdit de la Cooperativa de l’Aleixar va fer fallida a causa de les greus irregularitats en la seva gestió, que podrien haver generat un forat de 4,5 milions d’euros. El presenutno frau econòmic porto fins i tot, el novembre del 2018, la detenció, per part dels Mossos d’Esquadra, de qui era la directora de l’entitat. Les diligències de recerca, realitzades per la divisió de recerca criminal dels Mossos en coordinació amb el Jutjat d’Instrucció 3 de Reus, han revelat l’existència d’un presumpte frau econòmic.

Entre altres causes, la investigació hauria detectat la falsificació d’actes i que no s’haurien perseguit crèdits a morosos durant els darrers 10 anys.

Et podria interessar:

Campanya_Tot_a_Reus-20240712135630
La nova campanya de promoció del comerç local 'Tot a Reus' vol atraure els visitants que estiuegen a la Costa Daurada
descarga (20)
Els Vilella, fabricants de vidre
FOTO-FAMILIA-PREMIS-GANXET-PINTXO-2024-scaled
S’entreguen els premis als establiments guanyadors de la Ganxet Pintxo de Primavera 2024
històries empresarials reus empresa