Reus Empresa

La comissió de seguiment de les obres per a la utilització de l’aigua regenerada de l’EDAR de Reus redacta al Manifest per l’Aigua

Reus Empresa
10/01/2024
Imatge dels membres de la Comissió.

La Comissió de seguiment de les obres per a la utilització de l’aigua regenerada de l’EDAR de Reus de la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes ha redactat un manifest, el qual pot signar tothom, per fer una crida a la ciutadania davant de la «situació d’extrema gravetat que estem vivint els pagesos i el món rural per la sequera, que fa que no puguem regar els camps que han donat fruits i verdures d’excepcional qualitat». Actualment, ja han signat el manifest més de 30 entitats del territori. Podeu llegir el manifest en aquest enllaç. 

El manifest rebla que «la mateixa administració no és conscient de la magnitud del problema ni la gravetat de la situació». «Fa anys que lluitem per aconseguir aquesta aigua davant l’administració de la Generalitat, l’ACA i al departament d’Agricultura», continua el text. El manifest detalla que «els hem demanat la construcció de les obres pendents per a la reutilització dels 6 milions de m³ que Reus aboca al barranc i es perden. I no hi ha manera que aquesta obra tingui caràcter d’urgència, mentre veiem com es moren els arbres i es perden collites».

Per aquest motiu, el manifest demana «que s’acceleri la tramitació de tota la documentació necessària per a la posada en marxa de l’obra a causa de la situació d’excepcionalitat del moment i l’agilitat dels tràmits per declarar que sigui una obra d’urgència». Així mateix, sol·licita «a les cooperatives, empreses, sindicats, denominacions d’origen, gremis empresarials, entitats culturals i esportives i a tota la societat de les nostres comarques suport per signar el manifest en aquest moment excepcional que desgraciadament vivim».

Et podria interessar:

Signatura del protocol marc entre l’Ajuntament de Reus i la URV-20240613092618
L'Ajuntament de Reus i la URV signen un protocol marc per contribuir al desenvolupament econòmic i social del territori
aeroport
L'Aeroport de Reus supera els 161.000 passatgers al maig
boule
Josep Boule, el gran exportador de vins
històries empresarials reus empresa