Reus Empresa

La 20ena edició de la Ganxet Pintxo serà del 3 al 13 de novembre

Reus Empresa
26/10/2022
Presentació de l’edició de tardor de 2022 de la Ganxet Pintxo.

 

La Terrassa Gaudí, un dels establiments que s’incorpora enguany a la ruta de tapes, ha estat l’escenari de la presentació de la Ganxet Pintxo de Tardor 2022 que es desenvoluparà del 3 al 13 de novembre Una ruta que arriba a la vintena edició, després d’11 anys de trajectòria, haven t-se consolidat com un dels operatius de dinamització de referència al país. És una iniciativa de la Cambra de Comerç de Reus, patrocinada per Estrella Damm i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Reus.

En total hi participen 33 establiments, dels quals un 15% s’incorporen novament amb relació a la darrera edició. Els seus responsables han rebut l’assessorament de la xef Eva Hausmann que, novament, per tercera edició consecutiva, ha participat en ttos els processos d’acompanyament que s’han realitzat en aquesta edició i que van cristal·litzar en la sessió fotogràfica realitzada el passat 6 d’octubre al Mercat Central de Reus.

El resultat final són 33 creacions en les quals els productes locals de qualitat, vinculats a la realitat territorial de la zona, hi tenen un pes específic molt important.

Les tapes es podran adquirir al preu habitual de 3,5 euros i s’acompanyaran del quinto o canya d’Estrella Damm, empresa patrocinadora.

Una ruta 100% digital

Una de les grans novetats d’aquesta edició és la supressió de la guia en paper de la ruta per motius de sostenibilitat i respecte mediambiental. Els clients podran accedir a tota la informació a través de l’App de Gastronosfera i també a la pàgina web gastronosfera.com. El nous sistema permet geolocalitzar els establiments participants, la qual cosa facilitarà la ubicació i el desplaçament als usuaris de la ruta.

Els clients tindran l’oportunitat de votar les millors tapes en el que acabaran sent els tres premis populars. Totes les persones que emetin el seu vot participaran en un sorteig d’un àpat per a 2 persones en un dels restaurants Estrella Michelin de la demarcació.

En paral·lel, el jurat professional decidirà quins són els tres guardonats en la seva categoria. Estrella Damm premia la tapa que millor marida amb la cervesa, i també es lliura el premi Ganxet Llengua, que lliurarà el CNL a l’establiment amb més sensibilitat per la llengua catalana a partir de les votacions dels participants. Els guardons es complementen amb el premi especial Gremi de Forners, que distingirà la tapa elaborada amb el millor pa de forner artesà d’aquesta edició, i finalment, el premi Ciutat de Reus que l’Ajuntament lliurarà, per primera vegada, amb motiu d’aquesta 20ena edició per reconèixer la qualitat de la tapa i vincle de l’establiment amb la realitat ciutadana.

La inauguració

La inauguració de la ruta servirà per reconèixer dues realitats locals, la Colla Gegantera i el Programa de Gestió Alimentària Responsable que desenvolupa l’Ajuntament de Reus.

En el decurs de l’acte inaugural, previst pel dijous 3 de novembre a l’Espai Llotja, i a partir de les 20:00 h, hi haurà els populars Manotes de Reus de la Colla Gegantera de Reus, ja que la Ganxet Pintxo s’ha sumat al finançament dels populars gegants. Ells seran els encarregats de la inauguració de la Ruta.

D’altra banda, el Programa de Gestió Alimentària Responsable que desenvolupa l’Ajuntament de Reus, per a la recuperació d’aliments frescos i cuinats per a persones amb pocs recursos econòmics, i la Ganxet Pintxo Tardor col·laboren estretament i la ruta participarà a l’acte de difusió que es farà el dissabte 12 de novembre al Pallol, on se serviran tapes elaborades amb aliments recuperats a través del programa.

Et podria interessar:

bonmont
Fallida necessària de Bonmont Golf Hotel & Spa
Presentació_Velèctric_2024-2-20240521122557
Torna la mostra del vehicle híbrid i elèctric Velèctric, amb un nou enfocament cap a la sostenibilitat energètica
priorato (1)
Priorat, les etiquetes de Carlos Hyssen
històries empresarials reus empresa