Reus Empresa

ImpulsCatSud Regió del Coneixement es presenta per treballar per “la competitivitat i el desenvolupament sostenible”

Reus Empresa
27/9/2022
La nova associació empresarial neix per aglutinar la veu dels sectors econòmics de les comarques de Tarragona

 

ImpulsCatSud Regió del Coneixement s’ha presentat en roda de premsa fixant com a objectiu principal “potenciar la competitivitat i el desenvolupament sostenible de les comarques de Tarragona, tant en l’àmbit econòmic com social”. Es tracta d’una associació empresarial independent i sense ànim de lucre a la que ja s’han adherit més de 50 empreses i organitzacions empresarials i que neix amb vocació de mà estesa cap a les administracions, la Universitat Rovira i Virgili i tots els agents del territori.

El president d’ImpulsCatSud, l’empresari Miquel Maria Aragonès, ha explicat que “volem impulsar un creixement econòmic que generi cohesió social i que tingui cura del medi ambient en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU”. Aragonès assegura que “tot i les turbulències actuals, vivim un moment d’oportunitat, amb els fons Next Generation, el procés de reindustrialització que ha començat a Europa, el Pla Nacional per a la Indústria del Govern o els canvis de paradigma que suposen la digitalització i l’economia circular. En aquest context, els territoris que facin els deures i estiguin preparats podran aprofitar aquestes oportunitats”.

La vicepresidenta d’ImpulsCatSud, Blanca Vallcorba, ha fet una crida al fet que “més empreses se sumin a aquesta associació, perquè la unió fa la força, com més múscul tinguem més podrem treballar pels nostres objectius”. Vallcorba ha enumerat alguns dels propòsits d’ImpulsCatSud, com són generar, atreure i retenir el talent, la innovació, la captació d’inversions, el suport a l’emprenedoria o la generació d’ocupació de qualitat.

La nova entitat es fa seves les consignes de la Regió del Coneixement impulsada des del 2016 per la URV i la Diputació de Tarragona i que posa el focus entre el vincle entre la recerca científica i la innovació amb les necessitats dels sectors empresarials de Tarragona. ImpulsCatSud reivindica aquest model de col·laboració publicoprivada per consolidar una estratègia específica per assolir fites com la transferència del coneixement a l’empresa o l’impuls als ecosistemes d’empreses emergents, entre d’altres.

Implicació d’associacions empresarials

A ImpulsCatSud ja s’hi ha integrat diverses associacions sectorials com l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), el Clúster TIC Catalunya Sud, la Federació d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) o l’Associació d’Empreses de les Comarques de l’Ebre (AECE). Les dues primeres han participat en la presentació d’avui.

La directora gerent de l’AEQT, Maria Mas, ha posat el focus en què “la competitivitat és clau per aprofitar les oportunitats” i ha coincidit en el fet que “hem de treballar de forma col·laborativa buscant sinergies que ens permetin materialitzar aquestes oportunitats”. Mas ha remarcat actius del territori com “la mà d’obra qualificada o disposar de centres de recerca de primer nivell” i ha identificat mancances com “solucionar el problema dels costos energètics amb, entre altres, les xarxes tancades o els dèficits històrics en infraestructures, especialment les ferroviàries”.

Per la seva banda, el gerent del Clúster TIC Catalunya Sud, Sergi Novo, ha assenyalat “el repte digital” com un dels objectius en el que treballarà ImpulsCatSud. “La transformació digital afecta a tots els sectors, i per afrontar-la necessitem talent digital, hem de treballar per generar-lo i retenir-lo”, ha apuntat Novo, que ha posat el focus també en les grans oportunitats que suposen els fons europeus, als que “és més fàcil optar si sumem esforços, que és un de la finalitat d’aquesta associació”.

Et podria interessar:

Campanya_Tot_a_Reus-20240712135630
La nova campanya de promoció del comerç local 'Tot a Reus' vol atraure els visitants que estiuegen a la Costa Daurada
descarga (20)
Els Vilella, fabricants de vidre
FOTO-FAMILIA-PREMIS-GANXET-PINTXO-2024-scaled
S’entreguen els premis als establiments guanyadors de la Ganxet Pintxo de Primavera 2024
històries empresarials reus empresa