Reus Empresa

ImpulsCatSud analitza com generar, atreure i retenir el talent que necessiten les empreses

Reus Empresa
9/03/2023
Imatge de la taula rodona celebrada.

 

ImpulsCatSud Regió del Coneixement, associació empresarial independent i sense ànim de lucre que té com a propòsit principal potenciar la competitivitat i el desenvolupament sostenible de les comarques de Tarragona, ha organitzat aquest matí a la Fundació URV, a Reus, una taula d’experts sobre el talent que necessiten generar, atreure i retenir les empreses de les comarques de Tarragona per enfortir la seva competitivitat.

Una quinzena d’experts dels àmbits empresarial, acadèmic i sindical han debatut sobre com superar el gap entre la formació reglada i les necessitats reals de les empreses, molt en particular en l’àmbit digital, que és on les empreses es juguen bona part del seu model de negoci. El president d’ImpulsCatSud, Miquel Maria Aragonès, ha resumit que “és una contradicció que hi hagi uns nivells elevats d’atur juvenil però que les empreses no trobin els perfils que necessiten per ser competitives i seguir creixent”.

Durant la taula d’experts s’ha posat de manifest la dificultat de competir amb grans ciutats com Barcelona en els casos dels professionals més joves, una part molt important dels quals se senten atrets per les empreses i l’estil de vida d’aquestes ciutats. L’oportunitat, en canvi, és més endavant: amb professionals que ja estan en una etapa vital en la que es prioritza l’estabilitat i la qualitat de vida. En aquest sentit, el territori hauria de tenir monitoritzades aquestes persones per promoure el seu retorn a les comarques de Tarragona, una estratègia que actualment és possible d’implementar gràcies a les noves tecnologies digitals i, molt en particular, de Linkedin.

Un altre dels temes ha estat la necessitat que les empreses sedueixin el talent jove amb valors, ja que les noves generacions ja no és mouen només per sou. En aquest sentit, s’ha posat de manifest el repte que les empreses millorin el seu employee branding per ser atractives de cara a aquesta franja del mercat laboral, ja que aquest canvi de paradigma “ha vingut per quedar-se”.

Un organisme público-privat per impulsar els canvis necessaris

Aragonès ha reiterat “la necessitat de comptar amb un organisme públicoprivat facultat per implementar polítiques que donin resposta a totes aquestes necessitats del territori”. Aquesta és la segona de les quatre taules d’experts que ImpulsCatSud Regió del Coneixement està organitzant aquestes setmanes sobre els temes clau de l’economia de la demarcació de Tarragona. La primera es va centrar en l’energia i les dues properes posaran el focus en la mobilitat / infraestructures i, a l’última taula, en la necessitat de comptar amb organismes que materialitzin aquestes recomanacions.

Et podria interessar:

Signatura del protocol marc entre l’Ajuntament de Reus i la URV-20240613092618
L'Ajuntament de Reus i la URV signen un protocol marc per contribuir al desenvolupament econòmic i social del territori
aeroport
L'Aeroport de Reus supera els 161.000 passatgers al maig
boule
Josep Boule, el gran exportador de vins
històries empresarials reus empresa