Reus Empresa

Una quinzena de noies completen una formació en programació i noves tecnologies dins el Woman Tech del Clúster TIC Sud

Reus Empresa
28/11/2022

 

La formació, impulsada pel Clúster TIC Catalunya Sud i l’Ajuntament de Reus, té per objectiu fomentar i capacitar noves vocacions tecnològiques entre les més joves. S’ha realitzat durant dos caps de setmana a Reus i tanca les accions previstes dins el programa Woman Tech a través del qual s’ha donat veus a dones referents dins el sector tecnològic del territori.

Una quinzena de noies d’entre 13 i 18 anys han participat al taller per la promoció de la capacitació en ciència i tecnologia dins el programa Woman Tech 2022. La formació, que ha anat a càrrec de la Fundació Esplai, ha permès a les participants treballar un projecte sobre el potencial de la Intel·ligència Artificial i el Machine Learning al servei de la societat. Les participants, sense experiència prèvia en programació, han treballat amb el llenguatge de programació Python aplicant solucions tècniques a problemàtiques en base als objectius de desenvolupament sostenible. Tot plegat, a partir d’experiències pràctiques en tècniques d’aprenentatge automàtic com el reconeixement d’imatges, síntesi de veu i processament de llenguatge. La formació s’ha desenvolupat al llarg de dos caps de setmana l’AulaTIC de REDESSA Tecno.

Webinars i ponències

Aquesta formació tanca les accions previstes dins el programa Woman Tech 2022, impulsat pel Clúster TIC Catalunya Sud i l’Ajuntament de Reus. Des del mes d’octubre s’han dut a terme també webinars de casos d’èxit de dones professionals amb perfil tecnològic; així com una jornada presencial amb ponències, taula rodona i networking amb professionals destacades del territori dins l’àmbit tecnològic.

Sergi Novo, Clúster Mànager del TIC Sud, ha destacat la importància del programa Woman Tech per «donar veu a dones professionals del sector i mostrar a les més joves aquests referents propers per trencar estereotips, així com apropar a les aules l’ampli ventall de possibilitats del sector». En aquest sentit, el Clúster TIC Catalunya Sud té la voluntat de continuar aposant per accions d’aquest tipus i crear els espais necessaris per fer visible la presència de talent femení al sector.

Per la seva banda, Teresa Pallarès, vicepresidenta del Clúster, regidora d’Economia i Coneixement de l’Ajuntament de Reus i consellera delegada de REDESSA, ha remarcat que «treballem per impulsar el sector tecnològic al territori. Tenim molt de talent femení a la Catalunya Sud i la seva partIcipació és clau pel futur creixement de les empreses TIC».

Et podria interessar:

Signatura del protocol marc entre l’Ajuntament de Reus i la URV-20240613092618
L'Ajuntament de Reus i la URV signen un protocol marc per contribuir al desenvolupament econòmic i social del territori
aeroport
L'Aeroport de Reus supera els 161.000 passatgers al maig
boule
Josep Boule, el gran exportador de vins
històries empresarials reus empresa